Lifestyle & Fun

VIDEO: Waaghals op elektrische step scheurt met 112 km/u door tunnel

augustus 18, 2022

Tunnelvisie

Sommige automobilisten kunnen zich niet inhouden, als ze een lege tunnel voor zich zien liggen. Ze draaien meteen hun raampje naar beneden, zodat ze goed van de galm kunnen genieten als ze even flink op het gas gaan. Afgelopen weekend reed een Belgische snelheidsduivel in een Brusselse tunnel bijna vijf keer sneller dan de maximum toegelaten snelheid, maar zorgde niet voor geluidsoverlast. Hij reed namelijk op een elektrische step.

Roller Bike Parade

De bestuurder deed dit afgelopen weekend tijdens de Roller Bike Parade. Voor dit evenement waren enkele wegen in Brussel tijdelijk afgesloten voor normaal verkeer. Deelnemers konden zo op hun rolschaatsen, skateboard, fiets of step in de binnenstad een parcours afleggen, zonder het gevaar van auto’s om hun heen. Eén Belg zag zijn kans schoon en besloot in een afgesloten, autoloze tunnel de topsnelheid van zijn step uit te proberen.

Dualtron Thunder 2

De deelnemer had niet zomaar een step onder zijn voeten, maar een Dualtron Thunder 2. Deze elektrische step staat bekend als de Ferrari onder de e-steps. In België mogen e-steps niet harder dan 25 km/u, maar de Thunder 2 tikt met gemak de 100 km/u aan. De step heeft een actieradius van 150 kilometer en een vanafprijs van 4.450 euro. Niet zomaar een stepje dus.

Tunnel

De Belgische step-eigenaar heeft zijn avontuur in Brussel tijdens de Roller Bike Parade op TikTok geplaatst. In de video hieronder zie je hoe hij door een tunnel raast met 112 km/u. Harder dan je in Nederland overdag met je auto op de snelweg mag dus. Het verhaal loopt slecht af voor de bestuurder. Aan het einde van de tunnel staan de flikken op hem te wachten.