Autonieuws

Vernieuwde Renault Arkana heeft een prijs

juli 28, 2023

Vernieuwde Renault Arkana

Voor Nederlanders die een hippe coupé-SUV willen rijden maar geen grote som geld aan een Duitse fabrikant willen overmaken, heeft Renault het antwoord: de Arkana. Het Franse merk introduceerde het model in 2020 en heeft hem nu een kleine facelift gegeven. Renault heeft tevens voor de nieuwe Arkana het gamma vereenvoudigd tot drie uitrustingsniveaus: Evolution, Techno en Esprit Alpine. Voor de aandrijflijn heb je nog maar één keuze: de 145 pk sterke E-Tech full hybrid-aandrijflijn.

Evolution

De instapper is de Evolution, met een startprijs van 34.460 euro. Deze versie wordt geleverd met het Renault Easy Link-multimediasysteem, inclusief navigatie. Dit systeem werkt draadloos samen met je smartphone via Android Auto en Apple CarPlay, zodat je gemakkelijk je telefoon kunt verbinden met de auto.

Op het dashboard zit een 7-inch digitaal scherm. Hoewel de grootte van het scherm onveranderd is gebleven, gaat het volgens de Fransen om een verbeterde versie die is ontworpen om het schermoppervlak beter te benutten. Hierdoor kan de bestuurder gemakkelijker rij-informatie aflezen.

Techno

De Techno-uitvoering van de Arkana kost 36.060 euro en herken je aan een extra sportieve bumper met aerodynamische lamellen in de kleur van de carrosserie. Daarnaast heeft de Techno dezelfde 18-inch wielen als de R.S. line- en E-Tech Engineered-versies. Het logo en de merkletters aan de achterkant zijn uitgevoerd in een Chrome Satin afwerking.

Esprit Alpine

De topversie is de Esprit Alpine, die begint bij 39.060 euro. Deze is voorzien van een zogeheten F1 Blade in de voorbumper en een grijze kleur genaamd Gris Schiste Satin. Het merklogo krijgt ook dezelfde grijze tint, maar met een opvallende zwarte omlijning in Noir Brillant Profond. De Esprit Alpine-uitvoering staat op nieuwe 19-inch velgen met een uniek opengewerkt design.

Binnenin zijn de stoelen gemaakt van een duurzame combinatie van ECO TEP en suède. In vergelijking met de R.S. line- en E-Tech Engineered-versies, heeft de esprit Alpine-uitvoering meer suède bekleding. De stoelen zijn voorzien van horizontale blauwe stiksels, en het merklogo van Alpine is te vinden op de rugleuning van de stoelen. De veiligheidsgordels hebben twee blauwe strepen. De deurpanelen en het stuur zijn versierd met blauw-wit-rode stiksels.

Vanaf 26 juli is de nieuwe Renault Arkana te bestellen; eerste exemplaren staan vanaf november in de showroom.

Bekijk ook: