Autonieuws

Vernieuwde Kia Sorento 2024 ook leverbaar met vingerafdrukherkenning

november 30, 2023

Design Kia Sorento 2024

Uiterlijk heeft de vernieuwde Kia Sorento 2024 futuristische trekken gekregen, voor een meer premium uitstraling. De SUV heeft een nieuwe motorkap met Kia-badge, verticale koplampen, nieuwe dagrijverlichting, dynamische richtingaanwijzers en een nieuw ontworpen radiatorgrille met een 3D maaspatroon. Ook de bumpers zijn aangepast. Opvallende accenten in de bumper zijn de brede skid plate, vernieuwde mistlampen en het verticale luchtinlaatprofiel. Aan de achterkant plaatst Kia verticale lichtunits. Ook bespeuren we een gerestylde achterbumper met skid plate en zwarte sierdelen. De nieuwe automatische achterklep biedt nog meer gebruiksgemak door de achterklep automatisch te sluiten wanneer de bestuurder wegloopt van de auto.

Tien kleuren

De Sorento wordt leverbaar met een keuze uit tien kleuren, waarvan er drie nieuw zijn: Volcanic Sand, Interstellar Grey (bekend van de EV6) en Cityscape Green (afkomstig van de Niro). 

Kia Sorento 2024

Interieur Kia Sorento 2024

In het interieur zien we een smalle sfeerverlichtingsstrip, met een keuze uit 64 kleuren. Die sfeerverlichting komt naast het dashboard ook terug in de nieuw ontworpen pookknop en in de voorportieren. De Sorento heeft verder een gebogen instrumentarium en een multimode aanraakscherm. Andere highlights zijn de zwarte hemel, metalen pedalen en het panoramadak. De nieuwe relaxstoelen voorin zorgen voor extra comfort. De Driver Ergo Motion-stoel heeft met Aircell-lendensteunen en elektrisch verstelbare kussens. Een geheugenfunctie is optioneel.

Kia spreekt over een kunstlederen stuurwiel, maar dat kan natuurlijk niet. Anders heb je een bijzonder slap stuur in de hand. Het stuurwiel is met kunstleder afgewerkt. Daarnaast heeft het stuurwiel een verwarmingsfunctie. Optioneel kan het stuurwiel elektrisch in diepte en hoogte worden versteld. Elektrisch verstelbare, geventileerde en verwarmde voorstoelen zorgen samen met verwarmde stoelen op de tweede rij voor maximaal comfort voor alle inzittenden.

Geïntegreerde Dual Panoramic schermen zijn ook te vinden in het interieur, met een 12,3-inch infotainment-touchscreen met navigatie en een 12,3-inch instrumentenpaneel voor de bestuurder. Bovendien krijgen bestuurders via een 10-inch head-up display basisinformatie over de auto en het verkeer tot zich, zonder hun ogen van de weg te halen. 

Kia Sorento 2024 interieur

Infotainmentsysteem

Het infotainmentsysteem kan worden bediend via het multimode aanraakscherm en voorziet in online navigatie inclusief Kia Connect, Live Services, Voice Recognition en Bluetooth. De klimaatregeling beschikt over een volledig automatische temperatuurregeling met twee zones. Het systeem is zo ontworpen dat Kia software- en kaartupdates over-the-air naar de auto kan sturen, waardoor een bezoek aan de dealer daarvoor niet langer nodig is.

Vingerafdrukherkenning

De Sorento is ook leverbaar met vingerafdrukherkenning. Daarmee kan de bestuurder het gebruikersprofiel koppelen en de motor starten. Ook kan hiermee de valetmodus worden geactiveerd, als alternatief voor het invoeren van de pincode. Verder beschikt de nieuwe Sorento over een draadloze telefoonoplader, zes USB-C-poorten (twee per zitrij) en een premium audiosysteem van Bose. Een smart key zorgt voor nog meer gemak. Bovendien kunnen klanten met de digitale sleutel 2.0 hun smartphone als smart key gebruiken.

Kia Sorento 2024 voorkant

Meer aandacht voor duurzaamheid

Met de vernieuwde Sorento introduceert Kia kunstleder en gerecycled kunststof (PET) voor de stoelbekleding, in de kleur Sage Green. Naast Sage Green zijn er voor de Sorento nog twee andere, optionele interieurdesigns beschikbaar: zwart leder met een nieuw patroon en zwart nappaleder inclusief grijze biezen.

De aandrijflijnen van de Kia Sorento 2024

Er is keuze uit hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. De Sorento Plug-in Hybrid is voorzien van een 1.6 T-GDI benzinemotor en een 13,8 kWh batterij, gekoppeld aan een zestrapsautomaat en standaard vierwielaandrijving. De Sorento Hybrid beschikt ook over een 1.6 T-GDI plus een 1,49 kWh batterij. Deze uitvoering heeft eveneens een zestraps automaat en is voorwielaangedreven.

Rijhulpsystemen

Nieuw voor de Sorento zijn Highway Driving Assist 2.0 met Lane Change Assist en Surround View Monitor (SVM) met 3D-functie. Forward Collision-Avoidance Assist is ook vernieuwd en integreert nu Junction Turning and Crossing, Evasive Steering Assist, Lane Change Oncoming en Lane Change Side. Verder blijft de nieuwe Sorento leverbaar met bekende veiligheidssystemen als Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) met Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safe Exit Assist (SEA), Blind-Spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA) en Rear Parking Collision-Avoidance Assist (PCA-R). 

Marktintroductie

De nieuwe Kia Sorento is begin 2024 te bestellen in Nederland. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Kia Sorento 2024 interieur

Kia Sorento 2024
Kia Sorento 2024


Kia Sorento 2024 voorkant