Autonieuws

Veilig je auto parkeren bij Schiphol

november 23, 2023

Na het boeken van je reis via Schiphol leun je natuurlijk het liefst achterover, wachtend tot je daadwerkelijk op reis kan. Toch moet je ook nog nadenken over de rit naar Schiphol toe. De meest comfortabele manier blijft met de auto.

In dit geval moet je echter nog wel je auto parkeren bij Schiphol. Na veel negatieve berichten in de media is het voor te stellen dat je graag duidelijkheid wilt hebben voor je jouw auto ergens parkeert.

Daarom gaan wij in dit artikel in op de volgende vraag: “hoe kan ik veilig mijn auto parkeren bij Schiphol”. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten en hoe je een veilige en betrouwbare parkeerplaats boekt.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een van de eerste vragen die je jezelf kunt stellen is waar je jouw auto kan parkeren. Zo vaak vliegen de meeste mensen niet, dus dan is het niet vreemd dat je weinig kennis hebt van de airport parking markt.

Officiële parkeerplaatsen vs parkeerbedrijven

Allereerst is er onderscheid te maken tussen officiële parkeerplaatsen en alternatieve parkeerbedrijven.

De officiële parkeerplaatsen zijn de terreinen die beheerd worden door Schiphol zelf. Hier kan je parkeren bij een aantal verschillende locaties, zoals P1 Schiphol op loopafstand of P3 Schiphol met een transfer.

Wanneer je écht wilt besparen dan ben je het beste uit bij een van de alternatieve parkeerbedrijven. Dit zijn bedrijven die een parkeerplaats nabij Schiphol beschikbaar hebben. Hier parkeer je normaal gesproken met een shuttleservice of een valetservice.

Over de bovengenoemde parkeerservice vertellen we uiteraard meer. Wij vertellen bijvoorbeeld alle handige tips voor valet parkeren.

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

Het parkeren bij luchthavens kan gedaan worden op verschillende manieren, afhankelijk van de ligging van het betreffende parkeerterrein. Er zijn in totaal maar liefst vijf verschillende parkeermethoden.

Parkeren op loopafstand

De meest voor de hand liggende is parkeren op loopafstand. Hierbij parkeer je jouw auto en loop je vervolgens door naar de vertrekhal. Parkeren is hier mogelijk inclusief reservering door middel van kentekenherkenning. Het is ook mogelijk zonder reservering te parkeren, in dit geval betaal je bij terugkomst bij een van de betaalautomaten.

Parkeren met shuttleservice

Indien het parkeerterrein wat verder ligt dan kan je gebruik maken van een shuttleservice. In dit geval parkeer je je auto en vervolgens wordt je naar de luchthaven gebracht in een shuttlebusje. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en teruggebracht.

Parkeren met valetservice

Als je zelf geen zin hebt om je auto te parkeren dan kan je gebruik maken van een valetservice. Bij een valetservice overhandig je jouw auto aan een chauffeur, dit gebeurd bij de vertrekhal van de luchthaven. De chauffeur parkeert jouw auto en brengt deze bij terugkomst weer terug.

Wellicht vind je het een eng idee om vreemde in je auto te laten rijen. Overweeg dan ook eens een van de beste rittenregistratie apps. Dit geeft je weer net wat extra zekerheid.

Parkeren met taxi of openbaar vervoer

Er zijn ook parkeermogelijkheden die een parkeerplaats toegankelijk maken via het openbaar vervoer of een taxiservice. Binnen de service uren van het openbaar vervoer pak je de bus en hierbuiten maak je gebruik van een taxi. De service uiteraard inbegrepen.

Park, sleep & fly

Tot slot kan je ook nog parkeren bij een hotel middels een park, sleep & fly service. Hierbij parkeer je jouw auto, slaap je één nacht in het hotel en vervolgens kan je door naar de luchthaven. Je auto blijft gedurende je reis geparkeerd staan. De parkeerservice is vaak op loopafstand of met een shuttleservice.

Hoe vind ik de parkeermogelijkheden?

Je wilt natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kan vinden. Het antwoord is echter simpel: vergelijk parkeren Schiphol via een online vergelijkings- en boekingsplatform. Via bijvoorbeeld Vliegenenparkeren.nl heb je gemakkelijk de mogelijkheden gevonden en geboekt.

Al deze platforms werken hetzelfde; je selecteert je reisdata en vervolgens worden de beschikbare parkeermogelijkheden getoond. Deze mogelijkheden kan je gemakkelijk vergelijken tot je de ideale parkeerplaats hebt gevonden.

In de meeste gevallen kan je deze parkeerplaatsen direct online reserveren. Je ontvangt per mail een bevestiging inclusief voucher en de reservering is compleet!

Hoe weet ik of een parkeerplaats betrouwbaar is?

Tijdens het vergelijkingsproces krijg je natuurlijk veel informatie te zien. Het kan wellicht nog steeds lastig ogen om te achterhalen wat de beste keuze is. Er zijn echter een aantal tips die het je wat makkelijker kunnen maken.

Filter op basis van jouw voorkeuren

Kijk welke manier van parkeren het beste bij jou past. Vervolgens kan je filteren op de gewenste parkeermethode om enkel de relevante opties te zien. Deze opties kan je vervolgens weer door filteren op basis van jouw wensen, zoals bijvoorbeeld sleutelbehoud of elektrisch laden.

Bekijk de reviews en ervaringen

Daarnaast zijn reviews een enorm belangrijke graadmeter. Ieder parkeerbedrijf is voorzien van rapportcijfers en vaak zijn de reviews/ervaringen inzichtelijk. Zo kan je dus zien hoe anderen het hebben ervaren.

Controleer de foto’s en voorzieningen

Tot slot kan je ook nog de foto’s en de voorzieningen controleren. Het ene parkeerterrein is weer net wat beter beveiligd dan het andere parkeerterrein.

Conclusie

Het vinden van een veilige en betrouwbare parkeerplaats bij Schiphol is gemakkelijk geregeld. Door online te vergelijk weet je wat de mogelijkheden zijn, en als je weet waar je op moet letten dan heb je al binnen enkele minuten een parkeerplek geregeld!