Autonieuws

Toyota Hilux Hybrid 48V: pick-up nu ook met 48-volt hybridesysteem

december 4, 2023

Alleen als Toyota Hilux Double Cab

De Toyota Hilux Hybrid 48V is uitsluitend verkrijgbaar als Double Cab en maakt een krachtige indruk. Onder de motorkap schuilt een 2,8-liter dieselmotor, gekoppeld aan een hybride 48V-systeem. De turbodieselmotor drijft via een riem een compacte elektromotor-generator aan. Die laadt op zijn beurt de nieuwe 48-volt lithiumbatterij op. De batterij weegt 7,6 kilogram en is klein genoeg voor een plekje onder de achterbank. De impact op de interieurruimte is dus minimaal. De batterij voedt ook het 12-voltsysteem van de Hilux via een nieuwe DC/DC-converter.

Energie terugwinnen

Net als de andere hybride aandrijflijnen van Toyota laadt ook de aandrijflijn van de Hilux Hybrid 48V de batterij tijdens het remmen bij. Het systeem wint remenergie terug die anders verloren zou gaan en levert ook extra remvermogen. De batterij voedt de elektromotor-generator, die maximaal 12 kW (16 pk) vermogen en 65 Nm koppel levert.

Toyota Hilux Hybrid 48V

Specificaties dieselmotor

De 2,8-liter, 16-kleppen dieselmotor voldoet aan de Euro 6d-emissienorm en levert in combinatie met de elektromotor-generator 150 kW (204 pk) vermogen bij 3.400 toeren per minuut. Het koppel bedraagt 500 Nm bij 1.600-2.800 toeren per minuut. De dieselmotor is uitgerust met common-rail brandstofinspuiting, een variabele turbo en een watergekoelde intercooler. Om de emissie te beperken heeft het model een dieselpartikelfilter, een dieseloxidatiekatalysator, een SCR-katalysator (selectieve katalytische reductie) en toevoeging van ureum.

“Dankzij het verbeterde stop-startsysteem van de Hilux Hybrid 48V kan de motor langere tijd uitgeschakeld blijven, wat in combinatie met de voordelen van het hybridesysteem het brandstofverbruik met maximaal 5% verlaagt ten opzichte van de conventionele, niet-geëlektrificeerde dieselmotor”, belooft Toyota.

Toyota Hilux Hybrid 48V

Waterbestendigheid

Toyota heeft speciale aandacht besteed aan de waterbestendigheid van de Hilux Hybrid 48V. De auto kan door 700 mm diep water rijden doordat de 48-voltbatterij en de DC/DC-converter volledig waterdicht zijn en de poelie en riem van de elektromotor-generator zijn versterkt en voorzien van nieuwe antislipvoorzieningen.

Afmetingen en gewichten

De Toyota Hilux Hybrid 48V is 5.325 mm lang, 1.900 mm breed en 1.815 mm hoog. De laadvloerlengte bedraagt 1.525 mm. Het laadvermogen bedraagt 1.000 kilogram en het geremde trekgewicht van het model bedraagt 3.500 kilogram. De bodemvrijheid is 310 mm en het model heeft verder een aan- en afrijhoek van respectievelijk 29 en 26 graden.

Toyota Smart Connect

De Toyota Hilux Hybrid 48V is uitgerust met het nieuwste Toyota Smart Connect-systeem, met 8-inch beeldscherm, cloud-based navigatie met actuele verkeersinformatie en interactieve stemassistent voor handsfree bediening van de mobiele telefoon, multimedia, airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten en sfeerverlichting in het interieur. Apple CarPlay- en Android Auto-connectiviteit zijn draadloos beschikbaar.

Toyota Hilux Hybrid 48V


Toyota Hilux Hybrid 48V
Toyota Hilux Hybrid 48V