Autonieuws

Strakker design voor vernieuwde Hyundai Bayon

januari 18, 2024

Seamless Horizon Lamp

De voorzijde van de vernieuwde Hyundai Bayon profiteert van een Seamless Horizon Lamp die nu over de volle breedte van de neus loopt. Hyundai heeft ook de vorm en het patroon van de voorbumper het radiatorrooster aangepast. De achterzijde is voorzien van een opnieuw ontworpen bumper. Nieuwe 16-inch lichtmetalen wielen maken het feest compleet.

Kleuren Hyundai Bayon

De vernieuwde Bayon wordt leverbaar met keuze uit negen carrosseriekleuren, waaronder vier nieuwe kleuren: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic en Vibrant Blue Pearl. Optioneel bij een aantal kleuren is Phantom Black voor het dak.

Hyundai Bayon 2024

Interieur Hyundai Bayon 2024

De moderne digitale cockpit en infotainmentfuncties in de Bayon zijn verder verbeterd dankzij de introductie van ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates. Daarmee kan de bestuurder de kaarten- en mediasoftware in het model updaten zonder daarvoor naar de dealer te hoeven gaan.

Infotainment

Standaard is de vernieuwde Hyundai Bayon uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel van 4,2 inch en een 10,25-inch Multimediascherm met navigatie. Het 10,25-inch configureerbare digitale instrumentenpaneel biedt verschillende grafische afbeeldingen, Apple CarPlay en Android Auto en draadloos opladen van de smartphone. Het navigatiesysteem profiteert bovendien van Hyundai’s Bluelink-infotainment- en kaartupdates.

Interieur Hyundai Bayon 2024

USB-paradijs

Twee USB-C-poorten – één voorin en één achterin – maken het nog eenvoudiger om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. De USB-A-poort voorin maakt ook gegevensoverdracht mogelijk, waardoor inzittenden hun smartphone kunnen aansluiten op het infotainmentsysteem van de auto. Ook aanwezig: een Bose-geluidsinstallatie met acht speakers (inclusief een subwoofer). Voor nog meer comfort zijn de gloeilampen in het interieur vervangen door led-technologie en kan voorin optioneel gekozen worden voor veelkleurige led-sfeerverlichting.

Rijhulpsystemen

De Hyundai Bayon heeft diverse rijhulpsystemen. De autonome rijstrookassistentie (LFA) houdt de auto in het midden van de rijstrook. De noodremassistent (FCA) geeft eerst een waarschuwingssignaal en remt daarna zo nodig de auto af om een ongeluk te helpen voorkomen. Deze voorziening omvat detectie van auto’s, voetgangers, fietsers én kruisend verkeer, waardoor FCA de auto afremt als de bestuurder linksaf slaat op een kruising terwijl er een auto nadert. Nog een geavanceerde functie is Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), die de informatie van het navigatiesysteem in de auto gebruikt om autonoom zo nodig de snelheid aan te passen.

Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) heeft meerdere sensoren rondom de auto die tijdens het wisselen van rijstrook een aanrijding aan de achterzijde van de Bayon helpen te voorkomen. Zodra BCA bij het inschakelen van de richtingaanwijzer een dreigende aanrijding signaleert met een auto schuin achter de BAYON, dan zal het systeem de bestuurder waarschuwen.

De Bayon is tevens uitgerust met diverse functies die zijn gerelateerd aan de aandacht van de bestuurder. Zo analyseert Driver Attention Warning (DAW) of de bestuurder alert is en geeft dit systeem een waarschuwing als de bestuurder tekenen van verminderde aandacht vertoont. DAW werkt samen met de Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), dat de bestuurder waarschuwt wanneer het voertuig direct vóór de BAYON weer gaat rijden.

Tweede generatie eCall voor Hyundai Bayon

De vernieuwde Bayon is tevens voorzien van eCall van de tweede generatie, op basis van het 4G-netwerk, dat bij een ongeval automatisch de hulpdiensten waarschuwt zodra de airbags worden geactiveerd. Ook kunnen inzittenden met één druk op de noodknop zelf de hulpdiensten waarschuwen.

Hyundai maakt over de introductie in Nederland binnenkort meer details bekend. De auto maakt gebruik van een 1.0 T-GDI 48V turbobenzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak (iMT) of 7DCT-automaat. De motor levert 73,6 kW (100 pk).
Interieur Hyundai Bayon 2024


Hyundai Bayon 2024Hyundai Bayon 2024