Autonieuws

Rijden met Renault Master op waterstof

mei 6, 2023

Levering Master op waterstof

Het betreft een Renault Master H2-TECH, die vorig jaar (2022) is gepresenteerd en nu in productie gaat. Ook de levering op de Nederlandse markt komt van de wal. Een soort van aftrap daarvoor is op de World Hydrogen Summit van 9-11 mei 2023 in Ahoy Rotterdam.

Proefrijden?

De samen met HYVIA ontwikkelde Renault Master op waterstof staat in en bij Ahoy. Bezoekers van de show kunnen hem vinden op de stand van HYVIA. Buiten is een exemplaar beschikbaar voor proefritten voor een geselecteerd aantal geïnteresseerden.

Vier dealers

Binnen niet al te lange tijd kun je voor een kennismakingsrit ongetwijfeld terecht bij een aantal Renault-dealers die deze Master op waterstof gaan leveren en ook beschikken over equipment voor onderhoud. Dat zijn de Renault-dealers Terwolde in Groningen, Stam Amersfoort, Bochane Arnhem en Van Mossel Rotterdam. Niet geheel toevallig in plaatsen waar ook waterstoftankstations zijn.

400 km op tank waterstof

De Renault Master kan op een volle tank waterstof tot meer dan 400 km rijden. Tanken lukt binnen vijf minuten. De belangstelling is er. Sterker nog: de eerste order is al genoteerd in Nederland. Die komt van GP Groot, een toonaangevende speler die actief is in (hernieuwbare) energie voor mobiliteit, afvalinzameling en -recycling en infrarealisatie en -advies.

Financiering?

HYVIA Financial Services gaat geïnteresseerde gebruikers helpen met financieringsoplossingen voor H2-voertuigen en tankstations. Verder zal HYVIA aanwezig zijn bij een Hydrogen Mobility Conference op 25 augustus 2023 tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort.