Autonieuws

Review – MotoGP 24, completer dan ooit!

juni 12, 2024

Uitstekende graphics!

We zijn enthousiast over MotoGP 24, laat dat duidelijk zijn. Een van de eerste dingen die opvalt aan MotoGP 24 zijn de verbluffende graphics. De ontwikkelaars hebben duidelijk veel aandacht besteed aan de visuele details, van de schitterende motoren tot de levensechte circuits. De belichting en weersomstandigheden zijn ongelooflijk realistisch, waardoor je het gevoel hebt dat je echt op de baan zit.

Andere strategie

De texturen van het asfalt, de weerspiegelingen op de motoren en zelfs de kleinste details zoals de bewegingen van de coureurs zijn tot in de puntjes verzorgd. Zelfs het leder van de racepakken glanst. De circuits – overgenomen van het MotoGP-kampioenschap – zijn met uiterste precisie nagemaakt. Onze persoonlijke favoriet? Assen natuurlijk, hoe kan het ook anders! Elk circuit vereist een andere aanpak en strategie, wat ervoor zorgt dat de game fris en boeiend blijft, zelfs na uren van spelen.

Deze tracks zitten in MotoGP 24:

 1. Lusail – Qatar
 2. Portimao – Portugal
 3. Austin (Circuit of the Americas, COAT) – USA
 4. Jerez – Spanje
 5. Le Mans – Frankrijk
 6. Circuit de Catalunya – Catalonië
 7. Mugello – Italië
 8. Sokol – Kazachstan
 9. Assen – Dutch TT
 10. Sachsenring – Duitsland
 11. Silverstone – Verenigd Koninkrijk
 12. Red Bull Ring – Oostenrijk
 13. MotorLand – Aragon
 14. Misano – San Marino
 15. Buddh – India
 16. Mandalika – Indonesië
 17. Motegi – Japan
 18. Phillip Island – Australië
 19. Chang – Thailand
 20. Sepang – Malaysië
 21. Ricardo Tormo – Valencia

 

MotoGP™24: Launch Trailer

 

 

Authentieke motorgeluiden

Naast de indrukwekkende graphics, verdient het geluid in MotoGP 24 een speciale vermelding. De ontwikkelaars hebben veel moeite gestoken in het nabootsen van de authentieke motorgeluiden. Elke motor klinkt anders, afhankelijk van het merk en model. De geluiden van de motoren variëren van het diepe gebrul van een Ducati tot het hoge gegier van een Yamaha, en ze klinken allemaal ongelooflijk realistisch.

Het geluid van de motoren verandert ook afhankelijk van je positie op de baan en de snelheid waarmee je rijdt. Het subtiele verschil in geluid als je schakelt of wanneer je de bochten neemt, voegt een extra laag van realisme toe aan de game. Het voelt echt alsof je in het hart van de actie zit, met de wind die langs je suist en de motor die onder je ronkt.

MotoGP 24 review

Oefening baart kunst

Een van de aspecten waar je aan moet wennen in MotoGP 24 is de besturing van de motorfietsen. In tegenstelling tot racegames met auto’s, kun je geen stuur ter hand nemen bij een motorracegame. Het vergt enige tijd om de unieke besturingsmechanismen onder de knie te krijgen. Het balanceren, leunen in de bochten en het juiste gebruik van gas en remmen zijn cruciaal om succesvol te zijn. En om niet te vallen.

Het is belangrijk om geduld te hebben en de tijd te nemen om te wennen aan de besturing. Oefening baart kunst, en dat geldt zeker voor MotoGP 24. Het kan in het begin frustrerend zijn, maar zodra je de besturing onder de knie hebt, voelt je je een held als je in de top vijf eindigt. Ons advies is om te blijven oefenen en de grenzen op te zoeken. De leercurve is steil, maar de beloning is het meer dan waard.

Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad bepaal je helemaal zelf. Het Adaptive Difficulty-systeem past het niveau van AI-tegenstanders automatisch aan, afhankelijk van je prestaties tijdens races en kwalificatiesessies. Voor extra ondersteuning schakel je het Neural Aids-systeem in, zodat je beter kunt omgaan met sturen, remmen en gasgeven. Er is zelfs gedacht aan spelers met een beperking. Denk hierbij aan een lagere spelsnelheid, verschillende kleurenpaletten voor kleurenblinde mensen en bediening met één hand. MotoGP 24 is dus vooral een spel voor iedereen.

Waar blijft die straf?

Als je AI-tegenstander de grens heeft overschreden, dan is er nog geen reden om je bloeddruk te verhogen. Want gelukkig is er daar de Race Direction. Die zal iedereen gelijk straffen, zonder onderscheid tussen menselijke spelers en AI-gestuurde tegenstanders. Zowel races als getimede sessies worden gecontroleerd om een ​​eerlijke race-ervaring voor iedereen te garanderen. Deze functie begint met eenvoudige waarschuwingen en zal straffen opleggen, zoals terugkeren naar de vorige positie, lange ronden rijden of tijdstraffen opleggen, allemaal afhankelijk van wat er op de baan is gebeurd.

Zelf aan de slag als grafisch ontwerper

Je stijl komt niet alleen tot uiting in de manier waarop je rijdt, maar komt ook tot uiting in de look die je voor je rijder kiest. Dankzij de grafische editors, is het mogelijk om je persoonlijke racenummer, buttpatch, stickers en helmkleurstelling te bepalen.

Conclusie: MotoGP 24

MotoGP 24 is zonder twijfel een aanrader in de wereld van motorracegames. Vooral de realistische graphics, de uitstekende motorgeluiden en de diversiteit aan circuits toveren bij ons een glimlach op het gezicht. En natuurlijk die heerlijke MotoGP-machines die je over het circuitasfalt kunt laten brullen.

MotoGP 24 is verkrijgbaar voor de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en via Steam.