Autonieuws Elektrisch

Prijzen Lotus Eletre: de goedkoopste Lotus van dit moment!

oktober 26, 2022

Prijzen en specificaties Lotus Eletre

We wisten nog niet exact in welke smaken de Eletre op de markt zou komen, maar gelukkig geeft Lotus ons nu meer informatie over de specificaties en de bijbehorende prijzen van iedere versie van de Eletre. Het feestje begint bij 97.690 euro voor de Eletre zonder toevoeging. Die instapversie is met 612 pk en 710 Nm koppel allerminst een stakker. Het definitieve gewicht durft Lotus nog even niet te vermelden, maar met een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,5 seconden en een topsnelheid van 258 km/u is het de vraag in hoeverre je over dat gewicht moet malen.

De Eletre S is qua specificaties identiek aan de Eletre, maar krijgt wat extra uitrusting mee en kost daarom 123.090 euro. Daarover later meer.

Lotus Eletre
Lotus Eletre

Bij de Eletre R wordt het wat de techniek betreft nog spannender. Lotus dompelde hem werkelijk volledig onder in de ketel der pk’s, met als resultaat een waanzinnig vermogen van 918 pk en 985 Nm koppel! Daarmee zit je vanaf stilstand in 2,95 seconden op de 100 km/u en knal je desgewenst door tot 265 km/u. Daar betaal je dan ook voor, want de Eletre R kost 153.090 euro.

De vanafprijs van de Eletre maakt hem in ieder geval tot de goedkoopste Lotus van dit moment in ons land. Eigenlijk zou dat de Emira worden, maar de vanafprijs van de sportwagen komt door een hogere CO2-uitstoot dan aanvankelijk verwacht uit op ruim boven de ton.

Actieradius Lotus Eletre

Het waanzinnige vermogen van de Eletre R heeft uiteraard wel zijn weerslag op de actieradius. Lotus claimt voor de Eletre R namelijk een WLTP-actieradius van 490 kilometer, waar de Eletre en Eletre S 600 kilometer op één acculading moeten kunnen afleggen. Alle versies van de Eletre hebben een batterijpakket met een capaciteit van 112 kWh in de bodem liggen. Volgens Lotus kun je dat accupakket aan de snellader in 20 minuten weer van 10 procent naar 80 procent opladen.

Riante standaarduitrusting

Leuk natuurlijk, die 612 pk voor 97.690 euro, maar hoe zit het met de standaarduitrusting? Het mag geen geheim heten dat de tijden dat je bij Lotus zo’n beetje alleen twee stoelen en een stuur kreeg wel voorbij zijn. De Eletre heeft standaard al onder meer adaptieve luchtvering, het ‘intelligent cockpit’-infotainmentsysteem (o.a. 15,1-inch touchscreen, Apple CarPlay/Android Auto, audiosysteem met 15 speakers), LIDAR-sensoren voor autonoom rijden, 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en climate control met vier temperatuurzones.

Lotus Eletre
Lotus Eletre

De Eletre is dus al behoorlijk compleet, maar de Eletre S voegt toch nog wat zaken aan de lijst toe. Dan heb je het over onder meer privacy glass, een actieve achterspoiler, configureerbare sfeerverlichting, verlichte instaplijsten, soft-close portieren, automatisch dimmende zijspiegels en een nog beter audiosysteem van 2.160 Watt.

Kies je voor de Eletre R, dan krijg je een auto die vooral gericht is op sportiviteit. Vergeleken met de andere versies ligt de Eletre R lager bij de grond en zijn de dempers wat straffer afgesteld. Ook krijg je de beschikking over de instelling ‘Track Mode’, waarbij de actieve grille van de Eletre volledig open gaat en je hem met launch control ongenadig hard richting de horizon kunt lanceren. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd!

Dure opties Lotus Eletre

De uiteindelijke prijs van een Lotus Eletre kan snel oplopen. Dat komt omdat sommige opties vrij prijzig zijn. Zo vraagt Lotus voor 23-inch 5-spaaks wielen een bedrag van 5.690 euro. Voor koolstofkeramische remmerij ben je 11.860 euro verder. Het Extended Carbon Pack kost 11.500 euro. Andere opties zijn het Comfort Seat Pack (4.600 euro), Interior Carbon Pack (3.390 euro), KEF Premium Audio System (6.660 euro), zijcamera’s (3.030 euro) en een Advanced Pilot Pack (2.420 euro).





Lotus Eletre


Lotus Eletre


Lotus Eletre