Autonieuws

Oplage Fisker Ronin beperkt + andere details!

augustus 11, 2023

Gericht op de liefhebbers

Voor wie is een Fisker Ronin – volgens de fabrikant een Super GT – eigenlijk bedoeld? “De Fisker Ronin is voor mensen die graag autorijden, maar die ook enthousiast zijn over design en eisen dat hun high-performance voertuigen een duurzame toekomst omarmen”, stelt voorzitter en CEO Henrik Fisker. “Ons doel was om een ​​klassieke grote GT te creëren, geüpdatet voor de 21e eeuw en ontworpen voor klanten die op een enkele lading stroom van Los Angeles naar Napa Valley willen rijden of de snelweg op willen met constante hoge snelheden zonder zich zorgen te maken over de batterijcapaciteit.”

Hommage aan gelijknamige film Ronin

Je zou het niet direct zeggen, maar de Fisker Ronin betreft een cabriolet met ruimte ‘voor het hele gezin’ en nog een beetje bagage. Volgens Henrik Fisker is de auto een hommage aan de beroemde John Frankenheimer-film met dezelfde naam, met epische achtervolgingsscènes. Juist.

Fisker Ronin is al te reserveren

De orderboeken de Ronin zijn in ieder geval op 3 augustus 2023 geopend. Klanten kunnen 2.000 dollar aanbetalen voor de eerste reservering. Het prijskaartje bedraagt zoals gezegd 385.000 dollar. Slechts 999 exemplaren zien het levenslicht.

Fisker Ronin

Prestaties

Het doel van Fisker met de Ronin iets unieks op de markt te brengen in het hogere segment. De auto biedt plaats aan vijf personen, terwijl er toch voldoende ruimte overblijft voor wat bagage. Dat is een unieke combinatie. Naast onderscheidend wat betreft design is de Ronin ook uitzonderlijk snel. De verwachte 0-96-tijd komt uit op ongeveer twee seconden en de topsnelheid bedraagt 275 km/u. Die prestaties zijn mogelijk dankzij een systeemvermogen van dik 1.000 pk. De nadruk zal liggen op rijplezier in plaats van op autonome technologieën, hoewel ze beschikbaar zullen zijn als dat nodig is.

Veel koolstofvezel

Toegang tot de achterste zitrij wordt verkregen met vlinderdeuren. Er is slechts één deurkruk nodig, want de voordeuren openen elektrisch met een veegbeweging of door een smartphone te gebruiken. De handgreep schuift dan uit wanneer de achterdeuren klaar zijn om te worden geopend. Alle deuren kunnen op afstand worden geopend met een smartphone. De opvouwbare hardtop van koolstofvezel wordt ook door een smartphone geactiveerd en automatisch in de kofferbak geschoven, waardoor er wat bagageruimte overblijft; extra bagageruimte is beschikbaar in een frunk: de voorste kofferbak.

Indrukwekkende range voor Fisker Ronin

De Fisker Ronin krijgt een aluminium spaceframe met geïntegreerde batterijcellen om het beoogde bereik van 600 mijl (960 kilometer) te bereiken. De 23-inch wielen zijn gemaakt van koolstofvezel. In het interieur gebruikt Fisker naar eigen zeggen innovatieve gerecyclede en duurzame materialen, met als doel om van Ronin de meest duurzame supercar ter wereld te maken. De Fisker Ronin krijgt ook een 17,1-inch scherm en een instrumentenpaneel voor de bestuurder. Kortom: een veelbelovende BEV. Fisker heeft nog meer in petto.

Fisker Ronin
Fisker Ronin