Autonieuws

Opel Rocks GSe: wat als?

augustus 7, 2023

Uitrusting Opel Rocks GSe

Sportievere, lichtgewicht wielen, een aantal GSe-logo’s, een opvallende raamsticker, het front van de Opel Rocks Extreme concept en uiteraard ook moderne lichtunits kunnen ingrediënten zijn om een Opel Rocks GSe te realiseren. Heel veel is er eigenlijk niet voor nodig om een Rocks Electric om te toveren tot een GSe uitvoering.

Boost-modus

Uiteraard kan er aan de aandrijflijn niet veel gesleuteld worden, want de topsnelheid moet 45 km/u blijven. Maar met wat softwarematige upgrades kan Opel wel een heuse Boost-modus ontwikkelen waarmee je sneller naar 45 km/u kunt sprinten.

Huidige line-up

In theorie is dit alles mogelijk. Opel zou met een Rocks GSe de line-up van de Rocks Electric verder kunnen uitbreiden. Momenteel levert het merk alleen een basisversie, een Tekno en een Klub. Een Rocks GSe ontbreekt nog. Wellicht zet deze fotoshop Opel wel aan het denken. Fiat zou met de Topolino hetzelfde trucje kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld een Abarth-versie van de Fiat Topolino.

Opel Rocks GSe

Opel GSe

GSe: deze drie letters komen Opel-fans vast en zeker bekend voor. De drie letters staan symbool voor zeer rijk uitgeruste, sportieve modellen. Behalve dat de Duitse autofabrikant vanaf 2024 van elk model in het gamma ook een geëlektrificeerde versie aanbiedt en vanaf 2028 een volledig elektrisch merk wil zijn in Europa, blaast Opel GSe nieuw leven in als een nieuw submerk in het topsegment. Bovendien krijgt GSe een nieuwe betekenis: Grand Sport electric. De afkorting stond in het verleden nog voor ‘Grand Sport Einspritzung’ (Grand Sport Injection), zoals op de Commodore GS/E en de Monza GSE. De Opel Astra GSe en Grandland GSe zijn een van de eerste GSe-modellen.

Review Opel Rocks Electric

Valt er overigens wel te leven met een elektrisch stadsautootje dat maximaal 75 kilometer ver komt op een volle lading stroom en een topsnelheid van 45 km/u haalt? We hebben de Opel Rocks Electric – voorheen Rocks-e geheten – uitgebreid getest, in de stad en op het platteland.

Beeldbewerking: AutoRAI.nl