Autonieuws

Online entertainment voor de autoliefhebber: De vijf beste autoconfigurators’

mei 9, 2023

BMW heeft een zeer uitgebreide online configurator. Hij is zelfs zo geavanceerd dat iedere optie die je aanvinkt ook daadwerkelijk terug te zien is op de auto, tot het kleinste knopje in het interieur aan toe. Ook kun je iedere verkrijgbare BMW online configureren, of dat nu de instapversie van de 1 Serie of het allerduurste M-model is. Hier ben je wel even zoet mee…

Een Ferrari is voor velen een droomauto, maar slechts voor weinig mensen bereikbaar. Gelukkig kun je in de configurator van Ferrari op een fotorealistische manier jouw eigen auto samenstellen. Daarnaast biedt het merk in de configurator een 3D-omgeving waarbinnen jouw droomauto virtueel tot leven kan komen. Ferrari vermeldt de prijzen daar niet bij, maar of dat zo’n grote ramp is… De meeste mensen kunnen een Ferrari immers pas betalen als ze geluk hebben in een Live Casino. Ook daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer het huis uit, want online kun je deelnemen aan diverse leuke, spannende en mogelijk lucratieve kansspelen.

Iets bereikbaarder dan een Ferrari, maar wel met een stevige nadruk op ‘iets’. Het voordeel is wel dat Porsche in zijn configurator direct de prijzen vermeldt, dus je weet wel hoe hoog je de lat moet leggen qua spaardoel. In de configurator van Porsche kun je je lol op met vrijwel alle modellen en uitvoeringen van het merk, zelfs de nieuwe 911 GT3 RS is gewoon te configureren.

Als er één merk is waarbij je het hele weekend zoet kunt zijn in de configurator, dan is het wel Bentley. Je kunt het qua kleur namelijk zo gek niet bedenken of je kunt het bestellen. De configurator laat eigenlijk nog maar een fractie zien van alle mogelijkheden die een Bentley-koper heeft. Gelukkig helpt het merk je enigszins op weg, want na het kiezen van een model krijg je een paar configuraties te zien die door Bentley zelf zijn samengesteld. Daar kun jij dan vervolgens zelf weer verder op voortborduren. Genoeg te doen in ieder geval!

Als je écht een exclusieve auto wil, kun je niet om het Britse Morgan heen. Hoe klein het merk ook mag zijn, de configurator van de Plus Four is er eentje die misschien nog wel beter is dan die van de hierboven aangehaalde merken. De auto wordt namelijk in 3D-beeld weergegeven en je kunt er virtueel helemaal omheen lopen. Iedere aanpassing die je doet wordt daarbij doorgevoerd op de virtuele auto, van het leer in het interieur tot de afwerking in het stuurwiel.