Autonieuws

NIO introduceert elektrische stationwagen: ET5 Touring – Dit kost ‘ie!

juni 16, 2023

Elektrische stationwagen

Liefhebbers van stationwagens die graag willen overstappen op elektrisch rijden krijgen steeds meer keuze. Momenteel bieden alleen MG – met de MG 5 – en Porsche – de Taycan Sport Turismo – een station met een elektrische aandrijflijn aan, maar er komen in rap tempo meer elektrische modellen met een doorlopende daklijn en extra veel bagageruimte aan. Volkswagen introduceert later dit jaar de ID.7 Tourer en dit jaar gaan ook de Opel Astra Electric Sports Tourer en Peugeot e-308 SW de weg op.

Nio ET5 Touring

Vanaf oktober heeft het Chinese Nio een elektrische station in de showroom staan: de ET5 Touring. De station heeft een beenruimte achterin van 895 mm en de hoofdruimte achterin is met 17 mm toegenomen ten opzichte van de sedan. Wanneer de achterbank volledig is neergeklapt ontstaat een totale bagageruimte van 1.300 liter. Als hij rechtop staat blijft 450 liter over – met nog eens 42 liter onder de vloer. Het trekgewicht ligt op 1.400 kilogram.

Slimme station

De ET5 Touring zit volgens het merk vol met doordachte details, zoals twee magnetische bagageruimteriemen om tassen aan te bevestigen, geïntegreerde haakjes in de achterklep waar een wetsuit aan kan worden opgehangen, verwarmde ruitenwissers, een speciale kampeermodus en een draagbare zaklamp die is bevestigd in de bagageruimte.

Panoramadak

Passagiers kunnen extra van de zon genieten dankzij een 1,32 meter lang glazen panoramadak. Hij is voorzien van een intelligente dimoptie en biedt daarmee bescherming tegen maximaal 99,99 procent van de schadelijke UV-stralen en 80 procent isolatie tegen hitte. De ET5 Touring is standaard uitgerust met zwarte dakrails en er is keuze uit tien op de lucht geïnspireerde carrosseriekleuren, vier interieurtinten met een aardethema en vier stijlvolle velgdesigns van 19- of 20-inch.

Actieradius

Technisch is de Touring gelijk aan de sedanversie. Er zijn dus twee accuvarianten – 75 kWh en 100 kWh – die goed zijn voor een respectievelijke actieradius van 435 en 560 kilometer. Het vermogen komt – ongeacht de accuvariant – dankzij twee elektromotoren uit op 490 pk.

In Nederland begint de consumentenadviesprijs voor de ET5 Touring bij 51.900 euro in combinatie met het Battery-as-a-Service (BaaS)-model van Nio a 169 euro (75 kWh) of 289 euro (100 kWh) per maand. Inclusief accu vraagt Nio minimaal 63.900 euro voor de elektrische station. Net als bij alle andere modellen van het merk kan de batterij in minder dan vijf minuten worden gewisseld via het netwerk van Power Swap Stations.