Autonieuws

Nieuwe Volkswagen Tiguan heeft een prijs

december 19, 2023

Bestseller

De Tiguan is al jaren een bestseller binnen het gamma van Volkswagen. In Nederland zijn er sinds de lancering meer dan 45.000 exemplaren verkocht. De derde generatie van de Tiguan behoudt het herkenbare Volkswagen-uiterlijk, maar is tegelijkertijd volledig vernieuwd. Het front is uitgerust met vlakke, geïntegreerde koplampen, waar tussenin een glazen dwarsbalk te vinden is die optioneel kan worden voorzien van een LED-strip. De grille is geplaatst in de bumper en aan de zijkanten zijn zogenaamde air-curtains geïntegreerd, wat zorgt voor een efficiënte luchtgeleiding.

Meer binnenruimte

Met een lengte van 4.539 mm is de nieuwe Tiguan slechts iets groter dan zijn voorganger, maar volgens het merk biedt hij toch aanzienlijk meer ruimte. Zo hebben de versies met eTSI-aandrijving 37 liter meer bagageruimte (652 liter in totaal) dan voorheen.

Hybride

De nieuwe Tiguan staat op het MQB Evo-platform, dat speciaal is ontwikkeld om ruimte te bieden aan elektrificatie. Zo is er voor alle uitvoeringen keuze uit twee nieuwe 48V mild-hybride aandrijflijnen. Deze 1.5 eTSI, die in Nederland qua beschikbaarheid het spits afbijt, levert 96 kW/130 pk of 110 kW/150 pk en beschikt standaard over een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Kort na de verkoopstart van de 1.5 eTSI mild-hybride is de nieuwe Tiguan ook te bestellen als 1.5 eHybrid met plug-in hybridetechnologie, naar wens met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk en eveneens af-fabriek gekoppeld aan een 6-traps DSG-transmissie. De volledig elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt ongeveer 100 kilometer. Alle hybridemodellen zijn voorzien van voorwielaandrijving. De Tiguan mag 1.800 kg trekken.

Dit kost de nieuwe Tiguan

De Tiguan 1.5 eTSI is er vanaf 46.990 euro. Begin volgend jaar volgt de Tiguan 1.5 eHybrid (Life Edition en R-Line Business) met een vanafprijs van 50.990 euro. De R-Line Business is er vanaf 53.990 euro en biedt een volledige upgrade met R-Line styling voor het interieur en het exterieur, inclusief Ambient Lighting en 20-inch lichtmetalen velgen. Vanaf eind maart staat de nieuwe Tiguan bij de Nederlandse Volkswagen-dealers.