Autonieuws

Nieuwe Renault 4 voor 95 procent gereed

november 16, 2023

AmpR Small-platform

De Renault 4 wordt in 2025 gelanceerd en vormt de herinterpretatie van een universele auto voor het elektrische tijdperk. “Het wordt een auto met maximale veelzijdigheid, die inspeelt op de winnende ingrediënten van de Renault 5, zoals het AmpR Small-platform en het infotainment”, belooft Renault in een verklaring.

B- en C-segment

De auto wordt ontwikkeld door Ampere, een nieuwe entiteit binnen Renault Group. Renault richt zich de komende jaren vooral op auto’s in het B- en C-segment, die naar verwachting in 2030 samen 75% van de Europese EV-markt zullen vertegenwoordigen. Ampere maakt hiervoor gebruik van twee EV-platforms. Dat zijn het AmpR Small platform voor het B-segment (voorheen CMF-B EV) en het AmpR Medium platform voor het C-segment (voorheen CMF-EV).

Renault 4 2025

Kosten stevig verlagen

Naast deze platforms heeft Ampere een duidelijke routekaart om de kosten te verlagen, gebaseerd op een holistische EV-systeembenadering. Tegen 2027/2028 wil Ampere de variabele kosten tussen de eerste en tweede generatie elektrische voertuigen uit het C-segment met 40% verlagen, volgens een continu traject, langs drie belangrijke pijlers:

EV aandrijflijn (batterij en e-powertrain):

Voertuig (platform en upper body):

Renault 4 2025