Autonieuws

Nieuwe Dacia Duster: alle prijzen

maart 14, 2024

De prijzen van de nieuwe Dacia Duster zijn behoorlijk gunstig te noemen. Dacia stelt de nieuwe Duster namelijk beschikbaar voor een vanafprijs van 25.590 euro. Voor dat geld krijg je de TCe 100 ECO-G Essential, een 100 pk sterke aandrijflijn op gas. Ten opzichte van de vorige Dacia Duster is dat een bescheiden meerprijs, want die was er in dezelfde versie en motorisering vanaf 23.180 euro. Tegelijk staat daar al bij het uitrustingsniveau Essential een behoorlijk rijke standaarduitrusting tegenover. Die bestaat onder meer uit cruise control, handbediende airconditioning, parkeersensoren achter, Dacia Media Control met smartphone-integratie en led-koplampen. Voor veel van deze zaken moest je bij het vorige model bijbetalen.

Motoren nieuwe Dacia Duster

Uiteraard bestaat de prijslijst van de nieuwe Dacia Duster uit meer dan alleen de ECO-G Essential. In totaal levert Dacia drie motoren voor de Duster: de TCe 100 ECO-G, de TCe 130 mild hybrid met twee- of vierwielaandrijving en de hybride HYBRID 140. De vanafprijzen voor de verschillende motorversies zijn als volgt. Let op: de Essential is er alleen in combinatie met de ECO-G, dus voor de overige aandrijflijnen geldt een hogere vanafprijs.


Uitvoeringen

Hierboven is de Expression al even genoemd, maar naast de Expression bestaat de prijslijst van de nieuwe Dacia Duster uit de uitvoeringen Extreme en Journey. Deze twee uitvoeringen staan in feite naast elkaar, maar zijn gericht op een andere doelgroep. De Duster Extreme is ontwikkeld voor liefhebbers van het outdoor-leven, terwijl de Duster Journey juist meer gericht is op klanten die de voorkeur geven aan comfort en tech. Hieronder een greep uit de standaarduitrusting van de diverse uitvoeringen.

Voor de zomer in de showroom

De nieuwe Dacia Duster is per direct te configureren op de website van Dacia. Daar vind je ook alle prijzen van de nieuwe Dacia Duster. Dacia Nederland meldt dat het model nog voor de zomer in de showroom staat. Ben je erg benieuwd naar het model en wil je virtueel al een rondje om de auto lopen? In onderstaande video leggen we je alles uit over de nieuwe SUV van Dacia!