Autonieuws

Nieuwe BMW M2 al getuned: krachtiger dan M3!

november 4, 2022

Manhart MH2 560

Manhart is geen tuner die zich specifiek toespitst op één merk, maar meestal neemt de veredelaar de M-modellen van BMW onder handen. Nu is een model aan de beurt dat op het moment van schrijven nog niet eens in de showroom staat: de nieuwe BMW M2.

We beginnen even met het duiden van het getal 560. De 3,0-liter zes-in-lijn krijgt namelijk een vermogensupgrade van 460 pk naar 560 pk. Die kloeke 100 pk extra maakt dat de MH2 560 een stuk krachtiger is dan de M3 Competition (510 pk) en zelfs de M3 CSL (550 pk) overtroeft. Het koppel mag er met 650 Nm overigens ook wezen. De weg naar dit extra vermogen is relatief eenvoudig: Manhart past de software aan en monteert een RVS-uitlaatsysteem met kleppen. Het is nog niet duidelijk wat deze vermogenswinst voor gevolgen heeft voor de prestaties van de M2.

Manhart MH2 560

Nog minder subtiel

Waar de standaard M2 al weinig subtiel is, gooit de MH2 560 er nog een schepje bovenop. Het zwart met gouden kleurenschema trekt meteen de aandacht, maar het oog valt ook op de koolstofvezel onderdelen die Manhart op de carrosserie van de M2 schroeft. Dat aerodynamicapakket bestaat uit een bumperlip, een achterspoiler, zijskirts en extra lamellen achter de voor- en achterspatborden. Daarmee is de kit van Manhart wel behoorlijk identiek aan de M Performance-onderdelen die BMW zelf al voor de M2 biedt.

Aan de achterkant valt verder het F1-achtige mistachterlicht op dat in het midden van de diffuser is geplaatst. Om het geheel af te maken staat de MH2 560 op een set matzwarte ‘Manhart Concave One’-wielen met een gouden randje en ligt de M2 dankzij een verlagingskit voor het onderstel een stukje dichter bij het asfalt.

Prijs Manhart MH2 560

De prijs van de MH2 560 is nog niet bekend, maar desgewenst beschikbaar op aanvraag. Goedkoop zal het al met al niet zijn, want de Nederlandse vanafprijs van de M2 is al vastgesteld op dik 113.000 euro.