Autonieuws

Nieuwe auto kopen, dus lange levertijd? Niet bij Mitsubishi

november 25, 2022

Maanden wachten

Maanden wachten op een nieuwe auto? Dat is tegenwoordig meer dan normaal. Bij Mitsubishi is dat een ander verhaal. Een Mitsubishi kopen en rijden kan direct, waarover later meer. Er zijn zelfs merken waarbij je tot wel anderhalf jaar moet wachten op je nieuwe aanwinst. Bij Ferrari is het vaak zelfs twee jaar wachten, al heeft dat vooral te maken met de exclusiviteit van het merk, de beperkte productiecapaciteit en de grote vraag naar modellen met een steigerend paardje.

Auto kopen en direct rijden? Kan bij Mitsubishi

Toch zijn lange levertijden bij volumemerken met toch aanzienlijk grotere productiecapaciteit eerder regel dan uitzondering. Niet leuk, maar een fabrikant kan er helaas ook niet al te veel aan doen. Alle producten met computerchips hebben last van een wereldwijd tekort aan deze chips. Als de vraag onveranderd hoog blijft, is het voor een bedrijf lastig om die achterstand in te halen. Opvallend genoeg lijkt Mitsubishi Motors als een van de weinige automerken zijn zaken wel goed op orde te hebben. Kopen is eigenlijk direct rijden, hoe krijgt de Japanse autofabrikant dat voor elkaar?

Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Dat heeft vooral met voorraadmanagement te maken. Mitsubishi Motors heeft tijdig voorraden aangelegd, in het bijzonder van de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Zo is het mogelijk om direct weg te rijden in deze plug-in hybride SUV-coupé, mits je een exemplaar uit voorraad koopt. Gelukkig valt er in de voorraad te kiezen uit diverse uitvoeringen in verschillende kleuren. Kijk maar eens op www.mitsubishi-kopen.nl en je ziet direct wat er beschikbaar is. Je ziet ook direct bij welke dealer de auto staat.

Nieuw platform voor Mitsubishi kopen

Mitsubishi-kopen.nl is een nieuw platform van Mitsubishi Nederland waar auto’s op staan die direct uit de voorraad leverbaar zijn. Deze modellen met ‘Direct rijden’-label worden door alle verschillende Mitsubishi-dealers toegevoegd aan dit online platform. De consument heeft zo een mooi overzicht waar welk modellen nu te vinden zijn. Vooralsnog staan er alleen Eclipse Cross PHEV’s op het online platform, maar de Mitsubishi ASX wordt binnenkort ook toegevoegd.

Is de Eclipse Cross PHEV een goede auto?

Is die Mitsubishi Eclipse Cross PHEV wel een goede keuze? In onze uitgebreide Eclipse Cross PHEV autotest heb je dat al uitgebreid kunnen lezen. Wat je in ieder geval moet weten is dat de auto comfortabel rijdt, solide aanvoelt en vertrouwen geeft in bochten. Het onderstel kent ook een prettige demping. Ruim is de Mitsubishi ook, al heeft de achterbank wat korte zittingen.

De Eclipse Cross is een plug-in hybride. De auto kan dankzij een 13,8 kWh lithium-ion accu ongeveer 45 kilometer elektrisch rijden, op papier. In de praktijk is dat 30 tot 40 kilometer, afhankelijk van rijgedrag, buitentemperatuur en andere variabelen. Opvallend is dat deze PHEV geremd 1.500 kilogram mag trekken.

Onder de streep is de Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid een uitgesproken, comfortabele SUV. Maar het is wel een auto met een gebruiksaanwijzing. De batterij opladen is cruciaal om het maximale uit de aandrijflijn te halen. Zoveel mogelijk elektrisch rijden luidt het advies, want alleen dan is extreem zuinig rijden mogelijk. Dat rijden kan dus eventueel meteen, met een ‘Direct rijden’-exemplaar.