Autonieuws

Morgan Midsummer is Brits-Italiaanse beauty

mei 16, 2024

Barchetta-look voor Morgan Midsummer

De Morgan Midsummer is herkenbaar aan het typische barchetta (‘bootje’)-design. De basis van de Midsummer wordt gevormd door Morgans nieuwste CX-Generation Bonded Aluminium Platform. Onder de motorkap schuilt een zescilinder turbomotor met achttraps automatische transmissie, afkomstig van BMW.

Designbaas Morgan aan het woord

Jonathan Wells, Chief Design Officer bij Morgan Motor Company, zegt: “De Midsummer toont de flexibiliteit van de Morgan-silhouet, waarbij een voertuig wordt gepresenteerd dat opvallend is in zijn verschijning en onmiskenbaar een Morgan is. Een viering van carrosseriebouw die de expertise, het verhaal en de creativiteit van zowel Morgan als Pininfarina combineert om een naadloos evenwicht tussen traditie en vooruitgang te leveren.”

Morgan Midsummer
Morgan Midsummer

Zichtbaar hout

Een opvallend designdetail van de Midsummer is het gebruik van hout aan de buitenzijde van de auto. Hout heeft altijd een cruciale rol gespeeld in de ontwerpen van Morgan, maar het werd tot nu toe alleen gebruikt als materiaal voor het frame, waarop de handgemaakte aluminium plaatwerkdelen werden geplaatst. Hierdoor was het hout van buitenaf niet zichtbaar. Bij de Midsummer is dat anders.

De kenmerkende ‘barchetta’-vorm maakt het mogelijk om de schouderlijn te benadrukken met hout. Dit is niet alleen een uitdaging en een prachtige manier voor de vakmensen die elke Morgan met de hand bouwen om hun vaardigheden te laten zien, maar ook een eerbetoon aan het materiaal waar Morgan al zo lang op vertrouwt. Al vanaf het begin van het project was voor Pininfarina duidelijk dat hout een zichtbare rol zou krijgen in het ontwerp.

Unieke 19-inch wielen

Maar er is meer. De Midsummer straalt exclusiviteit uit in elk detail, als een tijdloos stijlicoon. Bijvoorbeeld de speciaal voor dit model ontworpen gesmede 19-inch wielen. Met een gewicht van slechts tien kilo zijn ze meer dan drie kilo lichter dan de wielen van de Plus Six.

De nieuwe koplampen van Morgan, voorzien van zilverkleurige details, flankeren de hoefijzervormige grille. Een halve maan-vormige windgeleider onderaan de neus zorgt voor extra luchtstroom naar de grille. Kleine verticale ventilatiegaten naast de grille zorgen voor extra koeling en luchtgeleiding.

Interieur Morgan Midsummer
Interieur Morgan Midsummer

Interieur Morgan Midsummer

De elegantie van de Midsummer wordt extra benadrukt door een langere achterzijde, een typisch stijlkenmerk van Pininfarina-ontwerpen uit de late jaren dertig en vroege jaren veertig. In het interieur vallen de analoge klokken direct op. In een tijd waarin digitale schermen de norm zijn, bieden de handgemaakte tellers een rustgevende aanblik. Het stuurwiel is nieuw vormgegeven met een hart van gesmeed aluminium. Daarnaast profiteert de Midsummer van een optioneel verbeterd Sennheiser audiosysteem met nieuwe bedieningsknoppen.

Handgeklopte aluminium carrosseriedelen

De Midsummer heeft meer handgemaakte onderdelen dan andere Morgans, wat het bouwproces complexer maakt. Het vervaardigen van de handgeklopte aluminium carrosseriedelen kost meer dan 250 uur per auto. Dit zorgt ervoor dat de productie van een Midsummer meer tijd in beslag neemt in Morgan’s fabriek aan de Pickersleigh Road, waar de productie in het derde kwartaal van 2024 zal starten.

Waarom de naam Midsummer?

Morgan haalde de inspiratie voor de naam Midsummer uit twee bronnen. Enerzijds verwijst Midsummer naar het midden van de zomer, het hoogtepunt van het seizoen waarin het weer perfect is om een open sportwagen te ervaren. Anderzijds heeft Midsummer een geografische betekenis: Midsummer Hill. Midsummer Hill maakt deel uit van de Malvern Hills, een uitgestrekt heuvellandschap dat diep verweven is in het DNA van Morgan en waarvan de toppen een prachtig uitzicht bieden op Pickersleigh Road, de thuisbasis van Morgan sinds 1914.

50 stuks, allemaal al verkocht

Er zullen slechts 50 Midsummers gebouwd worden door Morgan, waarvan bijna allemaal al zijn verkocht tijdens exclusieve preview-sessies. Elke koper stemt de details van zijn of haar Midsummer persoonlijk af met de Morgan-ontwerpers, waardoor elk exemplaar uniek is. De productie start in de loop van 2024, het jaar waarin Morgan 115 jaar bestaat, en loopt door tot in 2025. Ook in Nederland zullen enkele Midsummers te zien zijn. Wie de Midsummer in het echt wil zien, kan de auto bewonderen op het Goodwood Festival of Speed in juli 2024.


Luchtfoto van een vintage witte cabriolet, een echte Brits-Italiaanse schoonheid met roodleren stoelen en een houten dashboard, geparkeerd op een grindoppervlak.


Interieur Morgan Midsummer


Persoon die een vintage auto bestuurt met een houten dashboard en stuur, van achteren gezien, met klassieke Brits-Italiaanse schoonheid.


Een persoon met een zonnebril zit in een witte cabriolet met het bestuurdersportier open en straalt Brits-Italiaanse schoonheid uit.


Een witte Morgan-sportwagen, die de Brits-Italiaanse schoonheid belichaamt, staat geparkeerd op een grindoprit met op de achtergrond een man met een zonnebril en een wit overhemd. Groen gebladerte is overal zichtbaar.


Een persoon loopt snel langs een vintage witte cabriolet die geparkeerd staat naast een gebouw met groene luiken in een tuin met bomen en planten, waardoor de tijdloze schoonheid wordt vastgelegd die doet denken aan een Morgan Midsummer-tafereel.


Een witte Morgan Midsummer-cabriolet in vintage-stijl staat geparkeerd op een grindoprit naast een netjes bijgehouden tuin met heggenbogen, die uitkijkt over een meer onder een gedeeltelijk bewolkte hemel.


Een witte Morgan Midsummer-cabriolet staat geparkeerd op een grindoprit voor een geel gebouw met groene luiken, dat de Brits-Italiaanse schoonheid belichaamt.


Een vintage witte Morgan-sportwagen, emblematisch voor de Brits-Italiaanse schoonheid, staat geparkeerd op een grindoprit voor een gebouw met groene luiken en een boom.


Een witte auto in vintage-stijl, die de Brits-Italiaanse schoonheid belichaamt, met een houten dashboard en een roodleren interieur, staat geparkeerd op een grindoppervlak, van bovenaf gezien – een perfect tafereel voor een Morgan Midsummer.


Morgan Midsummer


Een witte Morgan Midsummer Plus 8 GTR roadster met roodleren stoelen en houtaccenten staat geparkeerd op een grindoppervlak, gezien vanuit een hoge hoek. Deze Brits-Italiaanse schoonheid weerspiegelt tijdloze elegantie en klassiek autovakmanschap.


Bovenaanzicht van een strakke, witte cabrioletsportwagen in vintage-stijl met een lichtbruin interieur, geparkeerd op een grindoppervlak. Op het kenteken staat 'Hoffmann'. Deze Brits-Italiaanse schoonheid straalt tijdloze elegantie en charme uit.


Een Brits-Italiaanse schoonheid, een witte vintage cabriolet, wordt tentoongesteld op een brede stenen trap omgeven door groen en een gedeeltelijk bewolkte hemel, die de elegantie van een Morgan Midsummer belichaamt.


Een witte auto in vintage-stijl staat geparkeerd op een grindpad, omgeven door groene verzorgde heggen en potplanten, met de schoonheid van een schilderachtig water en een heuvelachtige achtergrond die bijdraagt aan de Brits-Italiaanse sfeer.


Een prachtige witte Morgan-sportwagen, die de Brits-Italiaanse schoonheid belichaamt, staat geparkeerd op een grindoprit naast een beige gebouw met charmante groene luiken.


Een Brits-Italiaanse schoonheid, de Morgan Midsummer, een witte cabriolet in vintage-stijl, staat geparkeerd voor een oud stenen gebouw met twee ramen met groene luiken en een standbeeld ingebed in de muur.


Een Brits-Italiaanse schoonheid, de witte vintage-stijl Morgan Midsummer roadster staat geparkeerd op een grindoprit naast een beige gepleisterd gebouw met groene luiken en potplanten.


Een vintage witte cabriolet staat geparkeerd op een grindoprit naast een oud, beige stenen gebouw met groene luiken en potplanten, dat Brits-Italiaanse schoonheid uitstraalt.


Een vintage zilveren Morgan Midsummer-sportwagen staat geparkeerd op een grindoprit naast een stenen gebouw met groene luiken, omgeven door verzorgde struiken en potplanten. De Brits-Italiaanse schoonheid zit tegen een achtergrond van bergen en blauwe lucht.


Morgan Midsummer


Een stijlvol auto-interieur met roodleren stoelen, een houten dashboard en een modern stuurwiel, dat doet denken aan een Brits-Italiaanse mix van klassieke en hedendaagse designelementen.