Autonieuws

Met deze nieuwe ‘oude’ Defender kun je zo op safari

juni 12, 2024

Classic Defender

De DAKTARI Edition is een eerbetoon aan de iconische Land Rover Series II, die in de jaren zestig veelvuldig werd ingezet voor verkenningen en safaritochten in Afrika. De speciale uitvoering zit boordevol details die terugverwijzen naar dit avontuurlijke tijdperk. Hij is uitgevoerd in de kleuren Dark Grey met een Alpine White dak. Uiteraard staat deze ruige versie op stalen velgen. De bumpers en portiergrepen zijn afgewerkt in zilver en er zijn unieke grafische elementen en een DAKTARI-badge op de achterklep.

Twee grijze, klassieke terreinwagens met witte daken staan naast elkaar geparkeerd in een studiosetting, wat de sfeer van een spannende safari oproept. Je kunt je gemakkelijk voorstellen dat deze Land Rover Classics of zelfs een nieuwe Defender met gemak ruig terrein aankan.

405 pk

Het interieur is volledig bekleed met Caraway-leder. Het Classic Infotainment System biedt moderne functies zoals navigatie, DAB-radio en Bluetooth, verpakt in een klassieke uitstraling. Uiteraard ontbreken de langwerpige safari-ramen in het dak niet. Onder de motorkap vind je dezelfde technische specificaties als bij de Classic Defender Works V8. De 5,0-liter V8-motor levert een vermogen van 298 kW (405 pk) en een koppel van 515 Nm, gekoppeld aan een achttraps ZF-automaat.

Binnenaanzicht van een Land Rover Classic met bruinleren stoelen, stuurwiel en dashboard met een minimalistisch ontwerp en voldoende beenruimte, perfect voor een safari-avontuur.

Gerestaureerd

De nieuwe Defenders van Land Rover Classic zijn niet volledig nieuw. De specialist gebruikt donorauto’s uit de periode 20212-2016. Elk exemplaar is door Land Rover Classic zorgvuldig gerestaureerd, aangepast en geüpgraded. Het onderstel wordt volledig aangepakt en voorzien van Eibach-wielophanging, schokdempers, stabilisatoren en stuurarmen, terwijl het Alcon-remsysteem zorgt voor goede remprestaties.

Een achteraanzicht van een klassieke grijze Land Rover Defender, die doet denken aan het DAKTARI-tijdperk, met een wit dak en een reservewiel achterop tegen een strakke, minimalistische achtergrond.

Stevig prijskaartje

De productie van de exclusieve Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition is gelimiteerd tot slechts tien exemplaren. De speciale editie is op aanvraag beschikbaar in de carrosserievarianten 90 en 110. De richtprijs is 210.400 pond voor de 90 en 235.900 pond voor de 110, exclusief transportkosten en invoerrechten. Je zult dus flink moeten sparen voor deze safari-special.