Autonieuws

Maserati viert 20 jaar MC12 met MC20 Icona en MC20 Leggenda

juni 19, 2024

Maserati MC20

De MC20 Icona is een eerbetoon aan de legendarische MC12 Stradale, die zelf geïnspireerd was door de Maserati Trofeo Light en de iconische Birdcage Type 61. Deze speciale editie schittert in een kleurenschema dat direct herinnert aan zijn voorganger uit 2004. Hij is voorzien van Bianco Audace Matte en Blu Stradale tinten en exclusieve details zoals het Bianco Audace Maserati-logo en de Italiaanse vlag bij de achterwielen. De verchroomde velgen met blauwe remklauwen en de koolstofvezel motorkap maken het plaatje compleet.

Twee luxe sportwagens staan geparkeerd in een helder verlichte studio. De auto aan de linkerkant is een witte MC20 en de auto aan de rechterkant is een blauwe Maserati met zwarte details. Beide voertuigen zijn strak en laag bij de grond.

Hommage

De MC20 Leggenda brengt een ode aan de overwinning van de MC12 GT1 van het Vitaphone Racing-team. Deze speciale editie is uitgevoerd in Nero Essenza en Digital Mint Matte kleurstelling. Het zwarte drietandlogo op de grille, portieren en C-stijlen, samen met de Nero Lucido velgen en zwart gespoten remklauwen, geven deze auto een onmiskenbare uitstraling.

Een strakke zwart-turquoise Maserati MC12-sportwagen is gepositioneerd op een lichtblauwe achtergrond en laat zijn moderne design en aerodynamische vorm zien.

Beide modellen, de MC20 Icona en MC20 Leggenda, zijn voorzien van het beste wat Maserati te bieden heeft. Van de viervoudig verstelbare monocoque racestoelen tot het geavanceerde Sonus faber audiosysteem en het koolstofvezel interieurpakket. De badge met de tekst ‘ICONA. UNA DI 20’ of ‘LEGGENDA. UNA DI 20’ op de Nettuno-motor benadrukt de exclusiviteit van deze edities. Daarnaast beschikken ze over geavanceerde technologieën zoals het elektronisch sperdifferentieel (E-LSD), een liftfunctie voor de wielophanging en diverse assistentiesystemen voor maximale veiligheid en prestaties.

Een opstelling van vier krachtige auto's in een helder verlichte ruimte: twee witte Maserati MC20's op de voorgrond en twee strakke, zwarte MC12's op de achtergrond.