Achtergrond Autonieuws

Line-up DS Automobiles op de schop: nog maar 2 uitvoeringen per model

maart 29, 2024

DS Automobiles: Pallas en Étoile

Per model van DS Automobiles komen dus twee uitrustingsniveaus: PallasLAS en Étoile. Dit vereenvoudigt het aankooptraject en geeft klanten een nog betere ervaring. De twee nieuwe namen vergen wel wat uitleg. Daar gaan we.

DS Pallas

De naam Pallas is geïnspireerd door de ‘Palace’-onderscheiding, die wordt toegekend aan de meest luxueuze vijfsterrenhotels. De naam is bovendien een historische uitvoering van de DS van weleer; in 1964 werd de term geïntroduceerd voor de originele DS. De Pallas van 1964 was “bedoeld om aan de aspiraties van de meest veeleisende klanten te voldoen”. De uitvoering kenmerkte zich door zijn enorme aandacht voor detail. Nog altijd is de Pallas-uitvoering van de DS een toonbeeld van Frans vakmanschap.

DS Étoile

De Étoile is de nieuwe topuitvoering van alle modellen van DS. Net als Pallas is ook Étoile een zeer Parijse naam. Het is hét symbool van de Place Charles-de-Gaulle, voorheen bekend als de Place de l’Étoile. In het midden van dat plein staat de Arc de Triomphe, aan de kop van de Avenue des Champs-Élysées. De kasseien van het plein vormen van bovenaf gezien een ster. Het plein verbindt de kenmerkendste Parijse lanen en samen vormen ze een ster, volgens het ontwerp onder toezicht van Baron Haussmann. Étoile staat ook voor de ultieme status die sinds de 19e eeuw aan dansers van het ballet van de Opéra National de Paris wordt toegekend.

DS Automobiles introduceert in de loop van 2024 twee nieuwe uitrustingsniveaus PALLAS en ÉTOILE. Deze nieuwe uitvoeringen vervangen alle huidige uitvoeringen van DS Automobiles.

Eigen badge per uitvoering

Elk uitrustingsniveau krijgt zijn eigen speciale badge, waarvan de patronen zijn geïnspireerd op de beeldende kunst. De Pallas-badge combineert op subtiele wijze de deur van een groot Parijs paleis met een boogvorm die doet denken aan de historische as van Parijs (Arc de Triomphe du Carrousel, de Obelisk van Place de la Concorde, Arc de Triomphe en Grand’ Arche de la Défense). De badge van topuitvoering Étoile doet denken aan een brede lichtbundel gevormd door de twaalf lanen die samenkomen in de richting van Place Charles-de-Gaulle, dat tot 1970 Place de l’Étoile werd genoemd.

DS 4 trapt af

De DS 4 profiteert als eerste model binnen de line-up van DS Automobiles van de nieuwe uitvoeringen Pallas en Étoile. In april volgt meer informatie.