Autonieuws

Lexus LM is een privéjet op wielen

april 25, 2023

Lexus LM

Je leest het goed, dit is de gloednieuwe LM. Er is dus ook een ‘oude’ LM. Lexus introduceerde de Luxury Mover – zo heet hij voluit – in 2019, maar alleen in China en een paar andere landen in Azië. Waarom? Omdat ze daar dol zijn op veel beenruimte op de tweede zitrij. MPV’s en grote sedans zijn daarom nog razend populair in Azië. Een SUV kan simpelweg niet concurreren met een MPV als het gaat om ruimte. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk van de LM.

Slagschip

Lexus heeft een geheel nieuwe LM onthuld. Het nieuwe slagschip is niet te missen met zijn imposante afmetingen van 1,89 meter breed, 1,96 meter hoog en een wielbasis van maar liefst drie meter. Met een lengte van 5,13 meter overtreft hij zijn voorganger met maar liefst 8,5 centimeter. Twee enorme schuifdeuren aan weerszijden bieden een toegang tot de tweede zitrij.

Privéjet

Dat is natuurlijk dé plek waar je wil zitten in de LM: achterin. Hij komt er als vier-, zes- en zevenzitter. De vierzitter lijkt vanbinnen haast op een privéjet. Hij is voorzien van een scheidingswand, koelkast, 48-inch tv en twee grote loungestoelen. Boven het scherm is er een intrekbare glazen scheidingswand, zodat je nog steeds zicht naar voren hebt en af en toe de chauffeur een opdracht kan geven.  

Comfortabel

De stoelen zijn volgens de Japanners voorzien van extra dikke kussens en schokabsorberend materiaal. Adaptieve dempers zorgen ervoor dat je helemaal niets meer merkt van hobbels en kuilen in de weg. Om het geluidsniveau in de LM te minimaliseren, heeft Lexus verschillende maatregelen genomen om weglawaai van de banden en windgeruis rond de ramen, motorkap en de stijlen te verminderen. De motor, een van de belangrijkste bronnen van lawaai en trillingen, en de bijbehorende steunen zijn nauwkeurig afgesteld om trillingen te verminderen.  

Pech

De tweede generatie LM wordt wereldwijd in meer dan 60 landen gelanceerd, waaronder voor het eerst in Europa en de thuismarkt van Lexus, Japan. Pech voor Nederlandse MPV-liefhebbers met een dikke portemonnee: hij komt helaas niet naar ons land.