Autonieuws

Kia Niro EV Cargo: de bestelauto-versie van de Niro

januari 6, 2023

Samenwerking met Veth Automotive

Voor de Kia Niro EV Cargo en e-Soul Cargo werkt de Nederlandse importeur samen met Veth Automotive. De conversiekit is ook te verwijderen zodat de auto ook als personenauto verkocht kan worden. Een ander groot voordeel van de Cargo-conversiekit is dat niet alleen nieuw bestelde modellen ermee kunnen worden uitgerust, maar ook voorraadmodellen of gebruikte exemplaren. 

Twee varianten van Cargo-conversiekit

Kia levert twee varianten van de Cargo-conversiekit. De Basiskit bestaat uit een aluminium gecoate laadvloer, een metalen scheidingsrek en twee sjorogen. De Prokit voegt hier vier extra sjorogen en opbergvakken onder de laadvloer en tussen de voorstoelen aan toe. De adviesprijs van de basiskit is 1.990 euro en die van de Prokit 2.680 euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Voor beide kits geldt een garantietermijn van 2 jaar. Indien gewenst zijn er verschillende maatwerkoplossingen en purpose-built inrichtingen verkrijgbaar. Op fiscaal vlak geldt een lagere bijtelling bij privégebruik en – tot eind 2024 – de vrijstelling van MRB. 

Kia Niro EV Cargo

Aandrijflijn Kia Niro EV Cargo

De Kia Niro EV Cargo heeft een 64,8kWh accu en een bereik van 460 km (WLTP). De aandrijflijn levert 150 kW (204 pk) en 255 Nm koppel. Via een snellader in de batterij in 43 minuten van 10-80% op te laden. Met Kia Charge hebben Kia-rijders eenvoudig toegang tot een Europees netwerk van inmiddels zo’n 400.000 oplaadpunten waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald.

Prijzen

De Cargo-versie van de Niro EV is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, variërend van de DynamicLine tot de ExecutiveLine. Het model is te bestellen vanaf 38.230 euro, inclusief basiskit en exclusief BTW.


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo


Kia Niro EV Cargo