Autonieuws

ID. Buzz groeit: langere wielbasis en 7 zitplaatsen

juni 2, 2023

Groot Succezz

De ID. Buzz doet het lekker in Nederland. Van de Cargo-variant zijn er zelfs al 2.500 verkocht in ons land. Nu introduceert het Duitse merk een nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis, die een lengte van 4,96 meter (reguliere ID. Buzz: 4,71 m) en een wielbasis van 3,24 meter heeft (ID. Buzz: 2,99 m). Het design blijft hetzelfde, maar de schuifdeuren zijn breder en er zit extra ruimte tussen de C-stijlen en de achterwielen.

Photo: James Lipman

Praktische gezinsauto

De ID. Buzz met lange wielbasis is beschikbaar als vijfzitter, zeszitter en zevenzitter, met diverse opties voor verstelbare en neerklapbare stoelen. Maar liefst vijf kinderstoeltjes kunnen worden bevestigd met ISOFIX-bevestigingspunten. Het maximale laadvolume is 2.469 liter. In vijfzits configuratie is 1.340 liter beschikbaar en zelfs met zeven zitplaatsen in gebruik nog 306 liter. Volgens de fabrikant biedt de derde zitrij opmerkelijke hoofd- en beenruimte, zelfs voor volwassenen.

Photo: James Lipman

Glazen dak

De ID. Buzz EWB is voorzien van een groot panoramadak met wat ze bij Volkswagen smartglass noemen. Met een touchslider of stemcommando kan het dak worden geschakeld tussen transparant en ondoorzichtig dankzij elektrisch gestuurde vloeibare kristallen. Het dak zorgt voor 30 mm extra hoofdruimte en met afmetingen van 1,71 x 1,04 m overspant het de zitplaatsen op de eerste en tweede rij.

Photo: James Lipman

Grotere accu

De lange wielbasis van de ID. Buzz biedt ruimte voor een groter accupakket van 86 kWh, naast het standaard accupakket van 77 kWh dat in de reguliere versie ligt. Beide versies kunnen snel worden geladen met 170 kW gelijkstroom. De ID. Buzz met lange wielbasis is ook verkrijgbaar met een nieuwe elektromotor van 286 pk, die de achterwielen aandrijft. Met deze nieuwe elektromotor kan de ID. Buzz een elektronisch begrensde topsnelheid van 160 km/u bereiken, in vergelijking met de topsnelheid van 145 km/u van de reguliere ID. Buzz.

Photo: James Lipman

Prijzen ID. Buzz

De extra lange ID. Buzz wordt geproduceerd in Hannover, net als de reguliere versie, de Transporter en de Multivan. Hij maakt zijn Europese debuut tijdens het VW Bus Festival in Hannover van 23-25 juni. Prijzen en gedetailleerde specificaties worden bekendgemaakt vóór de geplande marktintroductie in het voorjaar van 2024.