Autonieuws

Iconische Toyota Prius tijdelijk niet leverbaar in Nederland

november 7, 2022

Oorzaak van problemen Toyota Prius

“Door productiecapaciteitsproblemen zijn de Prius Hybrid en Prius Plug-in Hybrid tijdelijk niet leverbaar. Zodra er meer capaciteit komt zullen we de auto weer gaan leveren”, zegt Toyota Nederland.

Toekomst van Prius onduidelijk

Wanneer de problemen rondom de Toyota Prius zijn opgelost, is op dit moment nog niet bekend. Nog altijd heeft de auto-industrie last van een tekort aan chips en grondstoffen. Daardoor moeten autofabrikanten keuzes maken welke modellen ze voorrang geven om zoveel mogelijk aan de vraag te kunnen voldoen.

Toyota Prius - vierde generatie

Alternatieven

Voor wie niet kan wachten op een hybride Toyota, biedt het merk alternatieven aan, zoals de Corolla, C-HR en RAV4, drie modellen die ook als hybride worden geleverd. Wie een plug-in hybride wenst, is aangewezen op de RAV4 Plug-in Hybrid. Van de Corolla en C-HR bestaan geen stekkerhybrides.

Vierde generatie Prius

De Prius is een van de bekendste modellen van de Japanse autofabrikant. De auto valt extra op door zijn bijzondere aerodynamische vormgeving en speelde een belangrijke rol in het succesverhaal van de hybride auto. Welke toekomstplannen voor de Prius heeft, is op dit moment nog niet bekend. Het automerk zet voorlopig vol in op de nieuwe bZ-familie (bZ staat voor Beyond Zero) waaraan diverse volledig elektrische modellen worden toegevoegd. De Toyota bZ4x is de eerste. De huidige Toyota Prius is de vierde generatie. De auto is sinds 2016 op de Europese markt.