Autonieuws

Hybride-motorfiets van Kawasaki rijdt 1 op 27!

oktober 12, 2023

De aandrijving van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid bestaat uit een parallel-twin motor van 451cc en een elektromotor die samen goed zijn voor een vermogen van 43 kW (59 pk). Switch naar de E-boost modus en je krijgt tijdelijk 51 kW (69 pk) ter beschikking. Het maximale koppel bedraagt 60,4 Nm dat al vanaf 2.800 tpm beschikbaar is. Bovendien kun je 12 km volledig elektrisch rijdend overbruggen.

Sprintkanon

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid oogt snel, echt een supersporter om te zien. En hij is ook best snel voor een vier-en-halfje. Vooral in acceleratie maakt hij indruk. Volgens Kawasaki trekt hij vanuit stilstand even snel op als een 1.000cc motorfiets. Volgens de officiële WMTC-verbruiksmeting verbruikt hij een liter benzine voor 25 kilometer en in de ECO-rijmodus is 1 op 27 mogelijk.

Met start-stop systeem

Er is te kiezen uit drie rijmodi: sport-hybrid, eco-hybrid en een EV-modus voor volledig elektrisch rijden. In die laatste positie zal de transmissie naar de stand automatisch switchen en kan je dus 12 km met een volle batterij afleggen. Het start-stop systeem kennen we van hybride-auto’s. De Ninja 7 Hybrid heeft hem ook en het systeem zet de verbrandingsmotor uit als je stopt. De transmissie wordt dan automatisch in de eerste versnelling gezet. Bij het inknijpen van de koppelingshendel start de motor en kun je dus direct weer wegrijden.

Walk Mode

De Ninja 7 Hybrid heeft verder een Walk Mode. Dan helpt de elektrische aandrijving je bij het stapvoets voor- en achteruit manoeuvreren. De Ninja 7 Hybrid heeft een versnellingsbak met twee functies: zelf schakelen of kiezen voor automatisch. Uiteraard is er ook een compacte batterij van 7 kWh aan boord om de elektromotor van stroom te voorzien.

Frame

Het frame is specifiek ontworpen voor deze motor. De basis is het Kawasaki Trellis-frame. Dat is echter aangepast om de brandstofmotor, de elektromotor en de accu compact te kunnen monteren. In een positie waardoor de Ninja 7 Hybrid ook een optimale gewichtsverdeling krijgt.

Kawasaki Rideology

De speciale kleurstelling en een kleurendisplay dat met je smartphone is te koppelen via de Kawasaki Rideology app zijn enkele andere kenmerken. Tot zover houdt de informatie op. Kawasaki meldt binnenkort meer bekend te maken over de volledige specificaties, de prijs en beschikbaarheid.