Autonieuws

Huidige Volkswagen Golf is de laatste met een verbrandingsmotor

april 16, 2023

De laatste der Mohikanen

Na bijna vijftig jaar trouwe dienst gaat de Volkswagen Golf zoals we die kennen met verbrandingsmotor uit productie. Het einde van de productie van de Golf met benzine- en dieselvarianten betekent het einde van een tijdperk voor Volkswagen en de auto-industrie als geheel. De Golf is een van de best verkochte auto’s ter wereld en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de auto-industrie. Het feit dat de Volkswagen Golf uit productie gaat, heeft natuurlijk alles te maken met de elektrificatie van Volkswagen als merk. Volkswagen wil namelijk dat 80% van de verkochte auto’s in 2030 elektrisch is.

Succesverhaal Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf kan met recht een succesverhaal worden genoemd voor het Duitse automerk. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1974 is de Golf uitgegroeid tot een van de meest populaire auto’s ter wereld. Het model heeft talloze prijzen gewonnen en heeft een grote schare trouwe fans opgebouwd. Volkswagen heeft in totaal meer dan 35 miljoen exemplaren van de Golf verkocht en het model is in meer dan 100 landen te vinden. De Golf heeft bijgedragen aan de groei en het succes van Volkswagen en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het merk geworden.

Volkswagen Golf 2020

De naam Golf blijft behouden

Hoewel de Volkswagen Golf met verbrandingsmotor verdwijnt, betekent dit niet het einde van de iconische naam. Volkswagen heeft aangekondigd dat er een nieuw elektrisch model zal komen dat de naam Golf zal dragen. Dit nieuwe model zal echter pas in 2028 op de markt komen en zal zich volledig richten op elektrificatie. Naast de naam Golf wil het Duitse merk ook andere bekende namen behouden zoals ‘Tiguan’ en ‘GTI. ‘Het zou gestoord zijn om die dood te laten gaan en weg te laten vallen’, meldt de fabrikant. Het is een teken van de verschuiving in de auto-industrie, waarbij steeds meer fabrikanten zich richten op het ontwikkelen van duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verbrandingsmotoren.