Achtergrond Autonieuws

Hij komt: Volkswagen ID.7 GTX

mei 12, 2023

Twee elektromotoren

De vierwielaangedreven Volkswagen ID.7 GTX heeft twee elektromotoren en uiteraard diverse kenmerkende GTX designdetails. Technische specificaties zijn helaas nog niet bekend. Daar moeten we nog even op wachten.

GTX-label van Volkswagen

Het sportieve GTX-label staat alweer twee jaar voor een line-up van volledig elektrische performance-uitvoeringen van Volkswagen. Volkswagen breidt de line-up rap uit. De eerstvolgende sportieve versie die in de startblokken staat is de ID.7 GTX. De topversie van Volkswagens elektrische vlaggenschip met een range tot wel 700 kilometer wordt onthuld tijdens de IAA Mobility in München die wordt gehouden van 5 tot en met 10 september 2023.

Volkswagen ID.7 GTX

ID.4 GTX en ID.5 GTX

Een integraal onderdeel van de GTX-formule is de geavanceerde Vehicle Dynamics Manager-software, die Volkswagen ook toepast in de ID.4 GTX en ID.5 GTX. De door Volkswagen zelf ontwikkelde software zoekt volgens de fabrikant altijd naar de optimale balans tussen efficiëntie, dynamiek en rijstabiliteit. Afhankelijk van het geselecteerde rijprofiel worden niet alleen de aandrijflijn, maar ook alle rem-, stuur- en veersystemen door de software aangestuurd.

ID.7 GTX is sportief vlaggenschip

De te kiezen rijprofielen zijn speciaal afgestemd op de ID.7 GTX en bieden een grotere bandbreedte tussen comfort en sportiviteit, dankzij een update van het MEB-platform. Deze nieuwe afstemming onderstreept de status van de ID.7 GTX als sportief vlaggenschip van de ID.-modellenreeks.

Kenmerkende GTX-details

In het interieur zorgen details als de rode GTX-contraststiksels op de stoelen, het dashboard en de deuren voor een extra sportieve uitstraling. Het exterieur wordt gekenmerkt door hoogglans zwarte elementen. Ook de zwarte afwerking van het dak en de donker getinte ruiten laten geen twijfel bestaan over zijn dynamische karakter. De exacte specificaties, timings en vanafprijzen van de ID.7 GTX worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.