Lifestyle & Fun

Hagelbui schrijft Tesla af in luttele minuten

augustus 25, 2022

Kogelstoten

Hagelstenen zo groot als tennisballen en volgroeide sinaasappels. Jessica Schilder zou er wel raadt mee weten. Maar wanneer terminal velocity ermee aan de haal gaat, worden dergelijke ijsballen een soort antitankwapens. Moeiteloos boren ze zich welhaast overal doorheen. Zonder enige vorm van bepantsering biedt een auto al helemaal geen partij tegen zulk grof natuurgeweld. Gelukkig kan de Tesla-rijder het navertellen en wist hij het bizarre voorval zelfs te filmen (immers, welke verzekering gaat je anders geloven), maar zijn Model 3 was nadien rijp voor de sloop.

Tekst gaat verder onder de video

Poffertjes bakken

De voorruit en het glazen panoramadak zijn compleet versplinterd, maar nog wel grotendeels intact om de berijder beschutting te geven en te beschermen tegen erger lijden. Dat de bizarre hagelbui niet veel langer had moeten duren bewijst het geruïneerde dak, dat op instorten staat. Water spijbelt al her en der het interieur binnen. De genadeklap bleef gelukkig uit.

Tekst gaat verder onder de video

Poffertjespan

Het exterieur kwam er een stuk bekaaider van af. De vernietigde hagelbui had slechts tien minuten nodig om de koplampunits, buitenspiegels en knipperlichten te slopen en golfkarton te maken van de carrosserie. Een ondankbare rol als alles-in-één-poffertjeskraam is eigenlijk het enige wat nog resteert voor de gehavende Tesla.

Bekijk ook: