Achtergrond Autonieuws

Grote problemen bij NEVS, bedrijf activeert ‘winterslaapplan’

maart 13, 2023

Winterslaapplan bij NEVS

Nina Selander, interim-CEO van NEVS, kondigde op 23 februari 2023 de activering aan van een winterslaapplan voor het bedrijf als een manier om alle kosten te verlagen, schulden van leveranciers te vereffenen en faillissement te voorkomen. Ongeveer 95 procent van alle werknemers verliest hun baan.

Kosten verlagen

“Met grote droefheid informeren we vandaag dat NEVS in de slaapstand gaat, wat betekent dat we gedwongen zullen worden om alle kosten te verlagen en dat er ontslagen vallen in alle bedrijfsgebieden. Onze beslissing komt nadat onze eigenaren – te weten Evergrande en onze potentiële investeerders – niet in staat waren om de onderhandelingen overeenkomstig ons contract af te ronden.”

NEVS

Twee divisies bij NEVS

NEVS had voor deze aankondiging twee grote divisies, te weten NEVS Industrial Services en het PONS Mobility Ecosystem. De divisie Industrial Services is een fullserviceprovider op het gebied van autotechniek, contractproductie, testen en aanverwante diensten. Onder de noemer PONS Mobility Ecosystem presenteerde het bedrijf zijn eerste generatie autonome voertuigen. Meer informatie over deze twee divisies vind je in ons uitgebreide achtergrondartikel over NEVS.

Fundamentele veranderingen

“Hoewel er kansen zijn voor projecten zoals PONS om positief gepositioneerd te worden binnen de industrie, zijn de uitdagingen en de beslissingen die vanaf vandaag zullen worden genomen helaas niet tijdelijk. Hierdoor is het managementteam gedwongen om fundamentele veranderingen binnen het bedrijf door te voeren door te beginnen met de verlaging van alle kosten en de opzegging van 320 werknemers van ongeveer 340 mensen die deel uitmaken van het NEVS-personeelsbestand”, vervolgt Selander.

Zes maanden

Selander voegt nog toe: “Op het moment van deze mededeling worden er onderhandelingen gevoerd met de overeenkomstige vakbonden om al onze werknemers de steun en juridisch advies te geven voor iedereen die betrokken is bij een proces dat de komende zes maanden zal voortduren.”