Autonieuws Games

Grand Theft Auto VI: dit is de eerste trailer!

december 5, 2023

Grand Theft Auto VI eerste trailer

In de trailer van 1 minuut en 31 seconden zien we de eerste beelden van Grand Theft Auto VI. De game speelt zich af in Vice City, een fictieve stad geïnspireerd op Miami, gelegen in Florida. Het is niet voor het eerst dat een GTA-game zich in deze stad afspeelt. In 2002 verscheen bijvoorbeeld al Grand Theft Auto: Vice City. Voor het zesde deel in de GTA-reeks speelt de game zich opnieuw af in Vice City.

Graphics Grand Theft Auto VI

De eerste beelden zien er veelbelovend en haast filmisch uit. Rockstar Games heeft de compilatie van de eerste trailer haast samengebracht als een soort filmtrailer, inclusief een passende soundtrack van Tom Petty, genaamd Love Is A Long Road. Daarover gesproken: een releasedatum in 2024 zit er niet in. Het geduld van liefhebbers wordt nog even op de proef gesteld, want Grand Theft Auto 6 verschijnt pas in 2025.

Lekker veel auto’s!

Zoals in elke GTA-game kan het personage zich verplaatsen met diverse vervoersmiddelen. Alle auto’s zijn geïnspireerd op bestaande modellen. In de trailer zien we bijvoorbeeld al auto’s in beeld verschijnen die sterk lijken op de Porsche 911, Ferrari Testarossa, Dodge Challenger, Lamborghini Aventador en een Chrysler 300C. Uiteraard kan er ook gevlogen worden in vliegtuigen en helikopters en zijn er meer dan voldoende tweewielers beschikbaar.

Welke consoles?

De game komt uit op de Playstation 5, Xbox Series S en Xbox Series X. Mogelijk verschijnt de titel ook weer op de PC.