Autonieuws

Ferrari EV komt volgend jaar op de markt met een startprijs van minstens 500.000 euro

juni 19, 2024

Elektrische Ferrari

Waar je bij Lamborghini nog minstens vier jaar moet wachten op een elektrische supercar, kun je volgens persbureau Reuters bij Ferrari volgend jaar al aankloppen voor een sportieve EV. Het prijskaartje van de elektrische Ferrari kan Reuters ook al verklappen: minimaal 500.000 euro. Details over het model zijn verder nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat de Italianen de smaak te pakken hebben, een tweede EV is volgens de anonieme Reuters-bron al in ontwikkeling.

Maranello

De elektrische Ferrari zal in 2025 van de band rollen in een nieuwe fabriek in Maranello, die de prestigieuze autofabrikant op het punt staat te openen. Deze nieuwe fabriek zal de productiecapaciteit van Ferrari met maar liefst een derde vergroten. Afgelopen jaar bouwde het merk 14.000 auto’s. Met de nieuwe fabriek moet dit aantal stijgen naar zo’n 20.000 exemplaren. De nieuwe fabriek in Maranello opent vrijdag voor het eerst zijn deuren en zal waarschijnlijk binnen drie tot vier maanden volledig operationeel zijn. In april vertelde Ferrari-CEO Benedetto Vigna aan aandeelhouders dat de “state-of-the-art fabriek Ferrari de flexibiliteit en technische capaciteit zal bieden die we nodig hebben om jarenlang aan onze behoeften te voldoen”.

Headerfoto: artistieke impressie van de toekomstige Ferrari-EV

Een rode Ferrari-sportwagen wordt tentoongesteld in een grote, goed verlichte garage met het iconische Ferrari-logo op de achtergrond.