Autonieuws

Facelift voor populaire Hyundai Tucson

maart 29, 2024

Hyundai Tucson een bestseller

Tot maart 2024 zijn er 746.836 exemplaren van de huidige generatie Tucson (de vierde generatie alweer) voor Europa geproduceerd bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). De drie belangrijkste markten voor Tucson in Europa zijn Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland is het model populair.

Nieuwe kleuren

De vernieuwde Tucson krijgt een opgefrist design. Kenmerken zijn andere bumpers, vernieuwde verlichting en een gewijzigde grille. De kenmerkende verlichting is behouden. Er zijn vijf nieuwe carrosseriekleuren verkrijgbaar: Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic en Sailing Blue Pearl. De Tucson wordt ook weer als N Line geleverd. Die oogt nog sportiever, waarbij diverse componenten in zwart zijn uitgevoerd. De Hyundai Tucson N Line heeft verder 19-inch lichtmetaal en in kleur gespoten wielkastranden.

Hyundai Tucson 2024

Compleet nieuw interieur

In het interieur past Hyundai nieuwe materialen toe, maar ook diverse componenten krijgen een upgrade. We zien een nieuw dashboard, een fris IONIQ-achtig stuurwiel en een andere armsteun. Als bestuurder kijk je uit op twee 12,3-inch curved displays. Voor het interieur is ook een nieuw kleurenthema verkrijgbaar: Cypress Green. Bij de Tucson N Line ziet alles er nog sportiever uit. Afhankelijk van de uitvoering heeft Tucson ook een 12-inch head-up display. Het infotainmentsysteem is geschikt voor over-the-air (OTA) updates. We bespeuren overigens ook USB C-poorten.

Marktintroductie Hyundai Tucson 2024

Op het gebied van rijhulpsystemen zijn er verschillende updates. De auto profiteert van verbeterde Rear Occupant Alert, Intelligent Front-Lighting System, matrix led-verlichting en Crosswind Stability Control (CWC). Hyundai Nederland maakt binnenkort meer informatie bekend over de vernieuwde Hyundai Tucson. De marktintroductie vindt in ieder geval later in 2024 plaats.

Hyundai Tucson 2024