Autonieuws

Eerste nieuwe Honda Civic Type R in Nederland, niet schrikken van de prijs

maart 6, 2023

Honda Civic Type R in Championship White

De nieuwe Honda Civic Type R is een auto voor puristen. Honda-dealer Welman heeft het exemplaar in de historisch verantwoorde kleur Championship White besteld. Daar gaat het hart van de Type R-liefhebber vast en zeker sneller van kloppen. Ten opzichte van de vorige generatie is het design van deze nieuwste generatie iets meer ingetogen, maar tilt Honda de prestaties naar een nog hoger plan.

Prestaties Civic Type R

Nog altijd beschikt de Civic Type R over een 2,0-liter V-Tec Turbo viercilinder, in dit geval met een vermogen van 330 pk en een koppel van 400 Nm. In 5,7 seconden haal je 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 270 km/u.

Honda Civic Type R 2023

Prijs in Nederland en overzicht opties

Een Civic Type R is altijd full-option. De prijs in Nederland start bij 78.980 euro. Er zijn slechts twee fabrieksopties: een Carbon Pack (4.000 euro) en een Illumination Pack (1.500 euro). Wie alles besteld komt uit op een prijs van 84.480 euro. In de kleur Championship White komt daar nog een 1.000 euro bij. Het exemplaar bij Honda Welman heeft niet het Carbon Pack of Illumination Pack, maar wel de specifieke witte kleurstelling. De prijs komt daardoor uit op 79.980 euro. Je krijgt overigens altijd rood-zwarte binnenbekleding inclusief rode bodembekleding en natuurlijk de niet te missen rode kuipstoelen. Heerlijk. Nee, beter gezegd: zalig!

Buitenkans

Een buitenkans dus, deze Honda Civic Type R. Alleen heeft natuurlijk niet iedereen 80.000 euro liggen. Wat dat betreft is het jammer dat de nieuwe Type R in het Nederlandse belastingklimaat een vrij dure auto wordt in verband met BPM. In België heb je al een Civic Type R vanaf 55.000 euro en in Duitsland betaal je 55.500 euro. Dat scheelt toch dik 25.000 euro met Nederland. Hoe dan ook: deze specifieke Honda komt vast in de handen van een purist terecht. Wie nu een nieuwe besteld, kan overigens lang wachten. Want het model is mega populair met als gevolg lange levertijden. Overigens is de ‘gewone’ Honda Civic e:HEV Hybrid ook erg leuk geworden.