Autonieuws

Dit kost de nieuwe Renault Espace

april 14, 2023

De Espace is terug

We moesten even slikken, toen het doek van de volledig nieuwe Espace werd getrokken. We wisten wel dat het eraan zat te komen, maar het is toch wennen: de Espace is voortaan een SUV. Natúúrlijk is het een SUV, want ze zijn niet gek bij Renault. Vijf generaties lang – de eerste generatie onthulde Renault in 1983 – was de Espace misschien wel de bekendste MPV van Europa, maar tegenwoordig zit niemand meer te wachten op een Multi-Purpose Vehicle. De volledig nieuwe Espace gaat daarom voortaan hoger op zijn poten door het leven, maar biedt nog steeds ruimte aan zeven personen.

Wat kost de nieuwe Renault Espace?

Renault plakt nu een prijskaartje op de zesde generatie Espace. De nieuwe SUV is er vanaf 46.830 euro. Voor dat geld krijg je een techno-versie mee naar huis. Renault voorziet deze versie van Adaptive Vision LED-koplampen, een 12-inch OpenR Link-multimediasysteem met Google Automotive-besturingssysteem en een elektrisch bedienbare achterklep. Zeven zitplaatsen zijn altijd standaard in de Espace, terwijl de vijfpersoonsuitvoering optioneel beschikbaar is zonder meerprijs. De Techno heeft ook een ‘F1 Blade’ in carrosseriekleur, raamomlijsting in glanzend chroom en dakrails in aluminium met satijnglans. Tot de standaarduitrusting behoren ook 19-inch lichtmetalen wielen en interieurbekleding van gerecyclede stof.

Esprit Alpine

Voor de sportief aangeklede Esprit Alpine vragen de Fransen minimaal 49.830 euro. Deze versie herken je aan zijn sportieve uitstraling met een grille in schaakbordmotief, een Alcantara interieur met blauwe stiksels en 20-inch lichtmetalen wielen. De Iconic is de topversie en is er vanaf 52.030 euro. Volgens Renault is deze versie meer gericht op elegantie en technologie. Hij staat op 20-inch lichtmetalen wielen en het dashboard is versierd een inzetstuk van echt essenhout. Verder kom je binnenin lederen bekleding ‘Initiale Paris’ in gris sable tegen, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen en een 3D Around View-camera met Easy Park Assist.

200 pk

De Espace is leverbaar met slechts één aandrijflijn: een 200 pk sterke E-Tech full-hybrid-aandrijflijn, die bestaat uit een 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor en twee elektromotoren. De benzinemotor zorgt voor 130 pk en de elektromotoren zorgen voor de rest. Volgens de Fransen is de Espace E-Tech full-hybrid in staat om tot 80% van de tijd volledig elektrisch te rijden in stadsverkeer. De nieuwe Espace staat in oktober bij de dealer.

Meer weten? Bekijk dan onze eerst kennismaking met de nieuwe Espace: