Autonieuws

Dit kost de nieuwe Passat

december 19, 2023

Nieuwe Passat

In 50 jaar verkocht Volkswagen liefst 34 miljoen exemplaren van de Passat. Hoewel het segment van de Passat wat afneemt in aantallen, ziet Volkswagen toch nog brood in een compleet nieuwe generatie. Het merk trapt af met de eTSI mild-hybridemodellen. De nieuwe Passat 1.5 eTSI is te bestellen vanaf 48.990 euro, de Passat 1.5 eHybrid (Business) is vanaf maart te bestellen vanaf 49.990 euro.

Volkswagen Passat Variant 2024

Uitvoeringen

Volkswagen levert de Passat in vier uitvoeringen, met ruimte voor verdere personalisatie met behulp van de optielijst. Het basismodel beschikt over lichtmetalen velgen, een multimediasysteem met 32,8 cm touchdisplay, automatische airconditioning (2 zones), smartphone-integratie en een achteruitrijcamera. De Business-uitvoering gaat qua looks, luxe en comfort een stap verder met onder andere 17-inch lichtmetalen velgen, ArtVelours bekleding, ergoActive comfortstoelen met massagefunctie, Park Assist, navigatiesysteem Discover Media, telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloos laden en een chromen dakreling.

De Passat Elegance Business heeft alle fraaie spulletjes van de Business-uitvoering plus specifieke 17-inch lichtmetalen velgen, IQ. Light LED Matrix, Keyless Acces, verwarmde ergoActive Sport-Comfort-stoelen en Easy Open, de elektrisch bediende achterklep met sensorgestuurde openingsfunctie. Het absolute topmodel is de Passat R-Line Business. Die vult de uitrusting van de Elegance Business aan met de sportieve looks van R-Line, 18-inch lichtmetalen velgen en verwarmde Top-Sport ergoActive stoelen. Dynamic Chassis Control Pro is standaard op de Passat R-Line Business eHybrid. 

Aandrijflijn

De nieuwe Passat maakt gebruik van het MQB Evo-platform, dat elektrificatie mogelijk maakt. Zo is de Passat met 1.5 eTSI-motor (110 kW/150 pk) voorzien van 48V mild-hybridetechnologie. In 2024 volgt tevens  eHybrid-aandrijflijn met plug-in hybridetechnologie, naar wens met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. De puur elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt zo’n 100 kilometer. Elke Passat heeft standaard een automatische DSG-transmissie.