Autonieuws

Dit kost de Lotus Emeya

maart 7, 2024

Emeya

De Emeya komt naast de Emira sportcoupé en Eletre SUV in de Lotus-line-up. De Emeya staat aan de top van de line-up en sluit qua design goed aan op de grotere Eletre SUV. Ook de Emeya heeft geavanceerde en actieve aerodynamische features, zoals een actieve grille in het front, de diffuser aan de achterkant en de achterspoiler. De Emeya heeft verder elektronisch geregelde luchtvering en een gewichtsverdeling van 50/50. De Emeya – een concurrent van de Audi E-Tron GT en Porsche Taycan – heeft een lager zwaartepunt van maximaal 442 mm, vergeleken met de 540 mm van de Eletre. Hierdoor kan het gewicht lager bij de grond worden verdeeld, wat zorgt voor verbeterde stabiliteit en dynamische prestaties.

Lotus Emeya

Topversie Lotus Emeya

De topuitvoering van de Emeya line-up is uitgerust met Lotus’ krachtige dual-motor setup met een systeemvermogen van 905 pk. Met zijn topsnelheid van meer dan 250 km/u en een sprinttijd van 0 naar 100 km/u in 2,78 seconden is deze Lotus één van de snelste elektrische GT’s ter wereld. Met een 350 kW DC-snellader kan de vierdeurs GT in ongeveer vijf minuten een actieradius van 150 km bijladen en het accupakket binnen 18 minuten tot 80% laden. Op een volle accu komt de snelle EV maximaal 610 kilometer.

Wat kost de Emeya?

De Emeya is te bestellen in zes carrosseriekleuren: Boreal Grey, Fireglow Orange, Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black en Kaimu Grey.  

De Emeya biedt een keuze uit drie uitvoeringen:  

De Emeya arriveert in het derde kwartaal van 2024 in Nederland.