Autonieuws

Dit is de vernieuwde Ford Kuga

januari 17, 2024

Kuga PHEV

De Kuga legt Ford geen windeieren. Het model is de bestverkochte plug-in hybride van Europa in de afgelopen drie jaar. Het model heeft nu een flinke opfrisbeurt gekregen. In Nederland is hij – net als voorheen – alleen leverbaar als plug-in hybrid. De orderboeken zijn per direct geopend.

Nieuw gezicht

De nieuwe Ford Kuga is zowel vanbinnen als -buiten stevig onderhanden genomen, met een fris en nieuw design. De Titanium, ST-Line en Active-modellen hebben unieke ontwerpkenmerken zodat elke uitvoering een eigen gezicht heeft. Geheel volgens de laatste mode heeft Ford de Kuga voorzien van een opvallende led-lichtbalk, die over de volledige breedte van de voorzijde loopt.

5G

In het interieur bespeuren we een nieuw, groter digitaal instrumentarium (12,3-inch) en ook het infotainmentsysteem is een maatje groter dan voorheen (13,2-inch). De Kuga is uitgerust met de nieuwste generatie SYNC 4, dat twee keer zoveel rekenkracht biedt ten opzichte van het vorige systeem. Een draadloze verbinding met Apple CarPlay en Android Auto is mogelijk en het systeem beschikt over 5G-connectiviteit. Er zijn veel functies in het infotainmentsysteem verwerkt, waardoor er minder fysieke knoppen aanwezig zijn. De knopjes die je nog kunt bedienen zijn iets lager geplaatst en de middentunnel heeft ook een iets andere indeling gekregen.

Predictive Speed Assist

Uiteraard beschikt het vernieuwde model over een hele reeks moderne rijhulpsystemen. Een verbeterde versie van Adaptive Cruise Control met Stop & Go omvat nu Predictive Speed ​​Assist. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de snelheid aan te passen voor bochten in de weg, rotondes, bij het oprijden of verlaten van snelwegen en om de snelheid te matigen voor andere verkeerssituaties, voertuigen en snelheidswijzigingen. Het systeem informeert de bestuurder over de reden voor het aanpassen van de snelheid, waardoor er minder input van de bestuurder nodig is. Dit draagt volgens Ford bij aan een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

Aandrijflijn

Onder de motorkap ligt de vertrouwde 2,5-liter benzinemotor. De elektromotor is groter en de automaat is volgens het merk aangescherpt. Het totale systeemvermogen komt uit op 225 pk. De Kuga Plug-In Hybrid accelereert van 0-100 km/u in 7,3 seconden – bijna twee seconden sneller dan voorheen – terwijl hij het beste trekvermogen in zijn klasse biedt tot 2.100 kg, een toename van meer dan 30 procent. Dankzij een 14,4 kWh accupakket is een elektrisch rijbereik van 69 kilometer mogelijk. De nieuwe Kuga is per direct te bestellen voor een prijs vanaf 43.350 euro.