Autonieuws Autosport Formule 1

Dit is de opvolger van Stéphane Kox bij Viaplay

februari 13, 2023

Geen Stéphane Kox meer

Begin dit jaar besloot Stéphane Kox een punt achter haar tv-carrière te zetten bij Viaplay. Slechts één seizoen was de Eindhovense de pitreporter voor de streamingdienst, waarna ze besloot haar contract niet te verlengen. Ze gaf aan dat ze haar rechtenstudie weer wil oppakken, die ze voor het televisiebaantje op een lager pitje had gezet, en zelf weer ook weer wat vaker achter het stuur van een raceauto te kruipen.

Stephane Kox

Opvolger

Viaplay moest dus op zoek naar een vervangend pitreporter en vond deze in Chiel van Koldenhoven. De 28-jarige presentator komt over van de NOS waar hij vooral verslag deed van het Nederlands elftal en af en toe items maakte rondom de F1. In 2021 werd hij uitgeroepen tot Sportjournalistiek Talent van het Jaar.

Heeft Chiel van Koldenhoven genoeg kennis?

Viaplay, dat vanaf seizoen 2022 de uitzendrechten van de Formule 1 in handen heeft, krijgt enorm veel kritiek. Op de technische problemen in de app, van de beeldkwaliteit tot aan het commentaar tijdens de races. Alles komt voorbij, maar vooral dat laatste is een heikel punt voor veel F1-kijkers. Het publiek vindt het niveau van de ‘kenners’ namelijk erg laag en daarom kunnen commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk (vooralsnog) op weinig lovende woorden rekenen. Een grote naam als pitreporter had wellicht iets kunnen doen aan dat rookie-imago van Viaplay. Dat doet Viaplay dus niet. Met de komst van Chiel van Koldenhoven, die dus vooral een voetbalachtergrond heeft, lijkt Viaplay in ieder geval vast te blijven houden aan de gekozen strategie om jonge presentatoren in te lijven. Of hij in de smaak gaat vallen bij het kritische F1-publiek gaan we komend seizoen zien!

LEES OOK: Formule 1 kijken duurder, Viaplay verhoogt prijzen