Autonieuws

De Polestar 4 heeft 544 pk maar geen achterruit

april 18, 2023

Formaat

Het wellicht wat verwarrend. De Polestar 4 krijgt een lagere prijs – ongeveer 60.000 euro – dan de Polestar 3. Dat komt omdat hij namelijk nét iets kleiner is. De auto is 4,84 meter lang, 2,14 meter breed en 1,54 meter hoog. Dat maakt hem 6 centimeter korter dan een Polestar 3 en 25 langer dan een Polestar 2.

Razendsnel

De Polestar 4 is de snelste auto die het merk ooit heeft gemaakt. In slechts 3,8 seconden raast hij van 0 tot 100 km/u. Hij beschikt over twee elektromotoren, die samen goed zijn voor 544 pk en 686 Nm. Een versie met alleen een 272 pk en 343 Nm sterke motor op de achteras wordt ook leverbaar.

Actieradius

De Long Range-versies beschikken over een 102 kWh-accu. Bij de vierwielaangedreven versie met 544 pk resulteert dit in een actieradius van 560 kilometer. De achterwielaangedreven Long Range-variant schopt het met dit accupakket tot 600 kilometer. Beide versies kunnen bij een snellader met 200 kW laadkracht overweg.

Geen achterruit?

Polestar heeft het nieuwe model uitgerust met enkele designelementen die afkomstig zijn van de Polestar Precept conceptauto. Een van de meest opvallende kenmerken is het ontbreken van een achterruit. Dat lees je goed: de auto heeft simpelweg geen achterruit. In plaats daarvan loopt het glazen panoramadak verder door, voorbij het hoofd van de inzittenden. Dit zorgt volgens het merk voor “nieuw soort meeslepende ervaring voor de achterpassagiers”.

Je kunt als bestuurder nog wel iets achter je zien gelukkig. De achteruitkijkspiegel is namelijk vervangen door een scherm dat beelden weergeeft van een op het dak gemonteerde achteruitrijcamera. Hierdoor heb je volgens het merk een veel breder gezichtsveld dan doorgaans door de meeste andere moderne auto’s wordt geboden.

Marktintroductie Polestar 4

De Polestar 4 wordt eerst gelanceerd in China, waar de productie naar verwachting begint in november 2023. De grootschalige lancering in andere markten, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific, staat gepland voor begin 2024. De indicatieve vanafprijs bij de lancering is 60.000 euro.

Bekijk ook: