Autonieuws

De Bentley Continental GT: belevenis ontketenen

juni 10, 2024

De Bentley Continental GT belichaamt ultieme luxe en topprestaties in één verbluffend pakket. Met zijn elegante design, krachtige motoren en innovatieve technologieën, zet deze iconische grand tourer een nieuwe standaard in de wereld van high-performance luxevoertuigen. Ontdek de perfecte balans tussen sportiviteit en comfort, en ervaar de verfijning die alleen een Bentley kan bieden.

Wat is nieuw voor 2024?

De Bentley Continental GT 2024 introduceert een reeks spannende upgrades. Het Bentley Continental GT interieur straalt luxe uit met nieuwe, hoogwaardige bekledingsopties en een geüpdatet infotainmentsysteem. De krachtige 4.0-liter V8-motor levert nu 542 pk, waardoor de acceleratie en prestaties nog indrukwekkender zijn. Exterieurveranderingen omvatten een herontworpen grille en nieuwe verlichtingsopties, waardoor het stijlvolle profiel nog verfijnder wordt. Geavanceerde technologie, zoals verbeterde rijhulpsystemen en een 48v elektrisch systeem, optimaliseert rijcomfort en veiligheid. Deze updates maken de Continental GT 2024 de meest geavanceerde en luxueuze uitvoering tot nu toe.

Geïnteresseerd in een Continental GT? Bekijk deze Bentley Continental GT Occasions.

Wat kost een Bentley Continental GT?

Model Prijs (EUR)
Continental GT V8 €200.000
Continental GT V8 S €220.000
Continental GT Speed €250.000
Continental GT Mulliner €280.000

De Bentley Continental GT V8 biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn indrukwekkende prestaties en luxueuze interieur, krijg je de kenmerkende Bentley-ervaring zonder in te boeten op kracht en comfort. Dit model is ideaal voor liefhebbers die op zoek zijn naar een balans tussen sportiviteit en luxe.

De Continental GT Speed is perfect voor degenen die ultieme prestaties en snelheid zoeken, terwijl de GT Mulliner zich richt op kopers die het hoogste niveau van personalisatie en luxe verlangen. Voor een sportievere rijervaring met extra flair is de GT V8 S de juiste keuze.

Motor, Transmissie en Prestaties

De Bentley Continental GT biedt drie krachtige motoropties. De GT V8 heeft een 4.0-liter twin-turbo V8-motor met 542 pk, die de auto in slechts 4,0 seconden van 0-100 km/u brengt. Deze motor biedt een opwindende rijervaring, hoewel het brandstofverbruik beter zou kunnen.

De GT V8 S voegt extra sportiviteit toe met verbeterde ophanging en een scherpere stuurrespons. De GT Speed is uitgerust met een verbeterde versie van dezelfde V8-motor, die 650 pk levert en een adembenemende 0-100 km/u tijd van 3,7 seconden behaalt.

Alle modellen zijn uitgerust met een 8-traps automatische transmissie die soepele en snelle schakelingen garandeert. Hoewel de prestaties indrukwekkend zijn, kan het gewicht van de auto een lichte invloed hebben op de wendbaarheid. Over het algemeen leveren de motoren van de Continental GT een uitzonderlijke mix van kracht en verfijning, passend bij de verwachtingen van een luxe grand tourer.

Brandstofverbruik

De Bentley Continental GT V8 verbruikt gemiddeld 8,5 km per liter, wat respectabel is voor een luxe sportwagen, maar verre van zuinig. De GT V8 S heeft vergelijkbare cijfers, hoewel de sportievere afstelling het verbruik iets kan verhogen. De GT Speed, met zijn extra vermogen, haalt ongeveer 7,5 km per liter.

In reële omstandigheden kan het verbruik variëren, vooral bij dynamisch rijgedrag. Hoewel deze cijfers beter zijn dan eerdere modellen, blijft het brandstofverbruik een punt van kritiek. Voor kopers die zuinigheid hoog in het vaandel hebben, is de Continental GT wellicht minder aantrekkelijk.

Interieur, Comfort en Bagageruimte

Het interieur van de Bentley Continental GT straalt pure luxe uit met hoogwaardige materialen en vakmanschap. De lederen bekleding, houtafwerkingen en geavanceerde technologieën creëren een verfijnde ambiance. De stoelen bieden uitstekend comfort en ondersteuning, ideaal voor lange ritten.

Bentley Continental GT interieur

Hoewel het rijcomfort ongeëvenaard is, kan de achterbank krap aanvoelen voor volwassenen. De bagageruimte is met 358 liter redelijk ruim voor een sportcoupé, maar beperkt in vergelijking met andere luxe auto’s. Ondanks enkele minpunten, blijft het interieur van de Continental GT een toonbeeld van elegantie en comfort.

Infotainment en Connectiviteit

De Bentley Continental GT is uitgerust met een modern infotainmentsysteem, inclusief een 12,3-inch touchscreen met haarscherpe graphics en intuïtieve bediening. Connectiviteitsopties zoals Apple CarPlay, Android Auto en ingebouwde WiFi zorgen voor een naadloze integratie van je apparaten.

Het audiosysteem, standaard een 650W stereo, levert uitstekende geluidskwaliteit, terwijl het optionele Naim for Bentley-systeem met 2.200W een ongeëvenaarde luisterervaring biedt. Hoewel het systeem indrukwekkend is, kan het soms traag reageren op input, wat afbreuk doet aan de gebruiksvriendelijkheid. Al met al biedt de Continental GT sterke technologische voorzieningen, ondanks enkele kleine tekortkomingen.

Veiligheidskenmerken

De Bentley Continental GT biedt een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruisecontrol, lane assist, en een nachtzichtsysteem. Deze technologieën verbeteren de veiligheid en het rijgemak aanzienlijk. De auto is ook uitgerust met een 360-graden camerasysteem en parkeersensoren, wat handig is gezien zijn omvang.

Hoewel de meeste functies goed presteren, kan het lane assist-systeem soms te gevoelig zijn, wat leidt tot onnodige correcties. De standaard veiligheidsuitrusting is robuust, maar voor een auto in deze prijsklasse zouden meer geavanceerde functies standaard moeten zijn. Over het algemeen biedt de Continental GT een solide veiligheidsuitrusting met ruimte voor verfijning.

Garantie en Onderhoudsdekking

De Bentley Continental GT wordt geleverd met een garantie van drie jaar zonder kilometerbeperking, wat geruststellend is voor kopers van luxe auto’s. Daarnaast biedt Bentley een onderhoudsplan dat reguliere onderhoudskosten dekt. Hoewel de dekking uitgebreid is, zou een langere garantieperiode, zoals bij sommige concurrenten, wenselijk zijn. De onderhoudskosten kunnen hoog zijn, wat typisch is voor dit segment, maar Bentley’s servicekwaliteit maakt dit deels goed.

Overzicht

Bentley Continental GT koplampen

De Bentley Continental GT combineert uitzonderlijke luxe met indrukwekkende prestaties, wat resulteert in een ongeëvenaarde rijervaring. Het interieur straalt verfijning uit, en de krachtige motoren zorgen voor adrenalineverhogende acceleraties. Hoewel het brandstofverbruik hoog is en de achterbank wat krap, maken de rijcomfort en geavanceerde technologieën dit goed. De responsieve 8-traps automatische transmissie en het geavanceerde infotainmentsysteem dragen bij aan het totaalpakket. Ondanks enkele minpunten blijft de Continental GT een topkeuze voor wie het beste van sportiviteit en luxe wil ervaren.