Autonieuws

Betrapt: de nieuwe generatie BMW M5

april 27, 2023

Nieuwe BMW M5 Sedan

Vier vuistdikke uitlaten, geperforeerde remschijven met blauwe remklauwen, uitgeklopte wielkasten, dit kan om maar een uitvoering van de nieuwe BMW 5 Serie gaan: de BWM M5. Opvallend is de aanduiding ‘Electrificed Vehicle’ op de flanken en kont van de sportsedan. Aan de linkerkant van het voertuig bespeuren we ook een laadklepje. De nieuwe BMW M5 Sedan krijgt naar verwachting dus een krachtige plug-in hybride aandrijflijn. Reken op 700 pk of meer. Technische specificaties zijn nog niet bekend. De huidige BMW M5 Competition schopt het met geblazen V8-motor tot 625 pk.

Flexibele platformarchitectuur

Door de flexibele platformarchitectuur is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan beschikbaar met een breed scala aandrijflijnen. Zo is er keuze uit volledig elektrisch, plug-in hybride en benzine- en dieselmotoren met 48V mild hybrid-technologie. Voor iedereen wat wils dus.

BMW i5 Sedan

De wereldwijde introductie van de BMW i5 Sedan zal plaatsvinden in oktober 2023. Van de 5 Serie Sedan verschijnt ook een volledig elektrisch BMW M Performance model. En dan hebben we nog meer nieuws: de BMW i5 Touring debuteert in het voorjaar van 2024 als eerste volledig elektrische model in het stationwagensegment. Kortom: er staat een hoop op stapel bij BMW.

BMW M5 PHEV