Autonieuws

Bentley Continental GTC: luxe op zijn best

juni 7, 2024

Stap in de wereld van ultieme luxe en ongeëvenaarde prestaties met de 2024 Bentley Continental GTC. Dit meesterwerk combineert verfijnd vakmanschap met ongekende kracht, aangedreven door keuze uit een V8- of W12-motor. De Bentley Continental GTC biedt een weergaloze rijervaring, met zijn prachtige cabrioletontwerp en weelderige interieur, afgestemd op de hoogste standaarden. Of je nu kiest voor een ontspannen rit langs de kust of een dynamische rit door de bergen, de Bentley Continental GTC belooft een adembenemende en onvergetelijke ervaring.

Wat is er nieuw voor 2024?

Voor 2024 introduceert Bentley de Continental GTC met verfijnde stijlaanpassingen en innovatieve upgrades. Nieuwe 22-inch velgen en donkergrijze exterieurdetails verfraaien het Azure-trimmodel, terwijl de Speed-editie een optioneel donkergetint aluminium grille krijgt. Het interieur is verrijkt met lofted quilting op de stoelen en deurpanelen van de Azure-modellen, plus luxueuze wollen vloermatten op gerecycled nylon tapijt. Technologisch gezien blinkt de Bentley Continental GTC uit met verbeterde infotainmentsystemen en rijhulpfuncties. De beperkte Speed Edition 12 viert het einde van de iconische W12-motor, nu met 478 kW (650 pk), voor een ultieme, exclusieve rijervaring.

Geïnteresseerd in de Continental GTC? Bekijk deze Bentley Continental occasions.    

Wat kost een Bentley Continental GTC?

De Bentley Continental GTC prijs varieert afhankelijk van het model en de opties:

Model Prijs (EUR)
GTC € 230.000
A GTC € 245.000
GTC Cabrio € 252.000
S GTC € 259.000
A GTC Cabrio € 267.000
Azure GTC € 277.000
Speed GTC € 285.000
S GTC Cabrio € 287.000
Mulliner GTC € 300.000
Azure GTC Cabrio € 305.000
Speed GTC Cabrio € 315.000
Speed Edition 12 GTC € 320.000
Mulliner GTC Cabrio € 322.000
Mulliner W12 GTC € 340.000
Speed Edition 12 GTC Cabrio € 350.000

De standaard GTC biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding, met een perfecte balans tussen luxe en prestaties. Voor liefhebbers van pure snelheid en exclusiviteit is de Speed Edition 12 ideaal. Gezinnen en comfortzoekers vinden de Azure-modellen het meest aantrekkelijk vanwege hun luxueuze interieur en geavanceerde technologie.

Motor, transmissie en prestaties

De 2024 Bentley Continental GTC biedt keuze tussen twee krachtige motoren: een 4,0-liter V8 en een 6,0-liter W12. De V8 produceert indrukwekkende 398 kW (542 pk), wat de GTC in staat stelt om in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Hoewel minder krachtig dan de W12, biedt de V8 een verfijnde, soepele rijervaring met scherpe acceleratie.

Bentley Continental GTC interieur

De W12-motor, beschikbaar in de Speed-modellen, levert een indrukwekkende 478 kW (650 pk), waardoor de GTC in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De brute kracht van de W12 komt tot zijn recht bij hoge snelheden, maar kan minder efficiënt zijn bij dagelijks gebruik.

Beide motoren zijn gekoppeld aan een achttraps dual-clutch automatische transmissie, die naadloze en snelle schakelingen biedt. Hoewel de transmissie uitstekend presteert, kan de overgang tussen versnellingen soms abrupt aanvoelen. Over het algemeen biedt de Bentley Continental GTC een dynamische rijervaring die zowel sportiviteit als comfort omarmt.

Brandstofverbruik

De 2024 Bentley Continental GTC legt de nadruk op luxe en prestaties, wat resulteert in een matig brandstofverbruik. De V8-motor heeft een gemiddeld verbruik van ongeveer 6,8 kilometer per liter, terwijl de W12-motor slechts 5,5 kilometer per liter haalt. Hoewel deze cijfers niet indrukwekkend zijn, weerspiegelen ze de focus van Bentley op kracht en luxe boven zuinigheid. In reële situaties presteert de V8 iets beter, vooral tijdens langere ritten op de snelweg. Echter, het hoge brandstofverbruik kan een nadeel zijn voor dagelijkse gebruikers, vooral gezien de stijgende brandstofprijzen.

Interieur, comfort en bagageruimte

De 2024 Bentley Continental GTC biedt een weelderig interieur dat luxe uitstraalt. De cabrio is bekleed met fijn leer en prachtig houtfineer en elk detail is zorgvuldig doordacht. De voorstoelen zijn zacht en bieden uitstekende ondersteuning, ideaal voor lange ritten. De achterbank is echter krap, wat het minder geschikt maakt voor volwassen passagiers. De bagageruimte is voldoende voor een weekendtas, maar beperkt in vergelijking met andere luxe cabrio’s. Hoewel de afwerking en materialen topklasse zijn, kan de beperkte ruimte achterin een nadeel zijn voor gezinnen of reizigers die meer bagage willen meenemen.

Infotainment en connectiviteit

De 2024 Bentley Continental GTC biedt een geavanceerd infotainmentsysteem met een 12,3-inch display dat centraal staat op het dashboard. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard, wat naadloze smartphone-integratie mogelijk maakt. De roterende displaymodule voegt een uniek, luxueus element toe. Hoewel het systeem gebruiksvriendelijk is, kan de interface soms wat traag reageren. De Continental GTC biedt twee audiosystemen: een Bang & Olufsen-systeem en een fenomenaal Naim-systeem, beide leveren kristalhelder geluid. Ondanks de indrukwekkende audio-opties, kan het ontbreken van bepaalde standaard rijhulpfuncties teleurstellend zijn gezien het hoge prijskaartje.

Veiligheidskenmerken

De 2024 Bentley Continental GTC biedt een scala aan veiligheidsfuncties, maar veel zijn optioneel in plaats van standaard. Beschikbare functies zijn onder andere adaptieve cruisecontrol, nachtzicht en automatische noodremmen met voetgangersdetectie. Deze systemen verhogen de veiligheid aanzienlijk, vooral tijdens lange ritten en in stadsverkeer. Het ontbreken van standaard rijhulpsystemen, zoals lane-keeping assist en dodehoekmonitoring, is echter een teleurstelling gezien het luxe segment waarin de GTC zich bevindt. Hoewel de optionele functies indrukwekkend zijn, zouden ze standaard moeten zijn om volledig te profiteren van de veiligheidsmogelijkheden die een auto van deze klasse zou moeten bieden.

Garantie en onderhoudsdekking

De 2024 Bentley Continental GTC biedt een garantie van drie jaar zonder kilometerbeperking, wat uitzonderlijk is. Bovendien is het eerste jaar onderhoud of tot 16.000 kilometer inbegrepen. Hoewel deze dekking royaal lijkt, ontbreken langere onderhoudsprogramma’s die concurrenten soms bieden. Dit kan hogere onderhoudskosten betekenen na het eerste jaar. Ondanks de uitstekende garantievoorwaarden, zouden uitgebreide onderhoudsopties een waardevolle toevoeging zijn voor eigenaren die langdurig zorgeloos willen rijden.

Overzicht

Bentley Continental GTC Speed

De 2024 Bentley Continental GTC is een meesterwerk van luxe en prestaties, met een adembenemend design en een weelderig interieur dat elke rit tot een genot maakt. De krachtige V8- en W12-motoren bieden indrukwekkende snelheid en rijervaring, hoewel het brandstofverbruik aanzienlijk is. De infotainmentopties en het geluidssysteem zijn topklasse, maar het ontbreken van standaard rijhulpfuncties kan teleurstellen. Ondanks enkele nadelen, biedt de Bentley Continental GTC een ongeëvenaarde rijervaring die de hoge prijs rechtvaardigt en iedere autoliefhebber zal bekoren.