Autonieuws

Audi RS e-tron GT performance tikt bijna 1.000 pk aan!

juni 18, 2024

Audi S e-tron GT

De Audi S e-tron GT te herkennen aan de zwarte afdekking van de Singleframe-grille. De in carrosseriekleur uitgevoerde strip en air-curtains zorgen voor een sportieve touch. Aan de achterzijde is de diffuser met een insert in carrosseriekleur de blikvanger.

Audi RS e-tron GT

De Audi RS e-tron GT-modellen onderscheiden zich met de 3D-honingraatstructuur van de Singleframe-grille en L-vormige blades die ze visueel lager laten lijken. Ook aan de achterzijde springen die L-vormige blades in het oog. De diffuser heeft een verticale rode reflector. Optioneel is de RS e-tron GT (performance) leverbaar met een in mat-carbon uitgevoerd dak. Nieuw in de velgenrange zijn 21-inch exemplaren met een design dat verwijst naar de velgen van het Avus quattro studiemodel uit 1991.

Interieur Audi e-tron GT

Alle nieuwe Audi e-tron GT-modellen hebben een stuur dat aan de boven- en onderzijde is afgevlakt. Bij de RS-uitvoeringen heeft het stuur rode bedieningssatellieten. Een 12-uursmarkering is optioneel. De stoelen zijn verder verbeterd.

In de RS e-tron GT performance zijn een powerdisplay en snelheidsmeter met een witte achtergrond te selecteren, een verwijzing naar de witte wijzerplaten van de Audi RS 2 Avant uit 1994. Optioneel is een slim glazen panoramadak leverbaar. Dit kan via een druk op de knop switchen van transparant naar vier gradaties van ondoorzichtig mat (in honingraatpatroon) en omgekeerd. Dit dak was al verkrijgbaar op de Porsche Taycan.

De Audi S e-tron GT beschikt over veertienvoudig elektrisch bedienbare Sportstoelen Plus. De zetels in de RS e-tron GT-modellen zijn leverbaar met massagefunctie. Voor de bekleding worden duurzame materialen gebruikt. Zo oogt en voelt Dinamica als suède, maar het bestaat voor bijna 50% uit gerecycled polyester. Het Cascade bekledingsmateriaal ziet er uit als stof, maar bestaat eveneens grotendeels uit gerecycled polyester.

Een strakke zwarte Audi RS e-tron GT, met een vermogen van 1.000 pk, rijdt over een bochtige weg omringd door bomen, vastgelegd vanuit een achterwaartse hoek tijdens zonsondergang.

Motorvarianten Audi e-tron GT

Elke Audi e-tron GT heeft dankzij aparte elektromotoren op de voor- en achteras Quattro vierwielaandrijving. De elektromotoren zijn niet alleen krachtiger maar ook lichter. De motor voor de achteras is tien kilogram lichter dan voorheen. De nieuwe S e-tron GT heeft een systeemvermogen van 500 kW (679 pk), goed voor een 0-100-tijd van 3,4 seconden en een topsnelheid van 245 km/u.

De RS e-tron GT zet de volgende stap met 630 kW (856 pk). Dat levert een 0-100-sprint van 2,8 seconden op. Met 680 kW (925 pk) aan systeemvermogen is de RS e-tron GT performance de krachtigste serieproductie-Audi ooit. Hij accelereert in 2,5 seconden van 0-100 km/u. Beide RS-modellen hebben een topsnelheid van 250 km/u. Het remsysteem is nu uitgevoerd met grotere remschijven. De RS-modellen hebben remschijven met een wolfraam-coating. Als optie zijn carbon-keramische remschijven inclusief remklauwen met tien zuigers leverbaar.

Verbeterde batterijtechnologie

De Audi e-tron GT-modellen beschikken over een accupakket met een netto capaciteit van 97 kWh. De hogere energiedichtheid komt op het conto van een geoptimaliseerde koeling en een gewijzigde celchemie. Daarbij is het accupakket 9 kg lichter. Het recuperatievermogen is toegenomen van 290 tot 400 kW. Daarbij kan de bestuurder de levels van terugwinning van remenergie instellen via paddles aan het stuur. De nieuwe batterij is te laden met een vermogen van 320 kW. Onder ideale omstandigheden duurt het opladen van 10-80% slechts 18 minuten. Zelfs onder koude omstandigheden is het mogelijk om een hoog laadvermogen te realiseren. Een warmtepomp die voor een energie-efficiënte werking van het airco-/verwarmingssysteem zorgt, draagt zeker in de winter bij aan het optimaliseren van de actieradius.

Interieur van de Audi RS e-tron GT met een digitaal instrumentenpaneel, stuur en dashboard met verschillende bedieningselementen en schermen, met zwarte en rode accenten die verwijzen naar het krachtige karakter ervan.

Onderstel Audi e-tron GT

Standaard beschikt de Audi e-tron GT over een nieuw luchtveringssysteem met tweekamertechnologie. Hiermee is een zeer dynamisch weggedrag mogelijk, zonder in te hoeven leveren op het gebied van comfort. Optioneel is het innovatieve actieve onderstel leverbaar. Daarmee biedt de e-tron GT een ongekend brede spreiding tussen comfort en rijdynamiek. Met Audi drive select kan de bestuurder een rijmodus naar keuze instellen: Efficiency, Comfort of Dynamic. In de S e-tron GT is ook een individuele rijstand beschikbaar en voor de RS-modellen zijn er twee naar eigen wens te configureren RS-modi. De Performance-modus van de RS e-tron GT performance is ontwikkeld voor gebruik op het circuit.

Vierwielbesturing 

Audi kan de e-tron GT leveren met vierwielbesturing. Een directe stuuroverbrenging van de voorwielen is daarbij inbegrepen. Daardoor is op lagere snelheden minder stuurkracht nodig. Bij snelheden tot 50 km/u sturen de voor- en achterwielen in tegengestelde richting. Dat maakt manoeuvreren met de auto eenvoudiger, ook al omdat het de draaicirkel met circa 0,6 meter verkleint. Vanaf 80 km/u sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen, wat de stabiliteit ten goede komt. Bij snelheden tussen 50 en 80 km/u past het geavanceerde systeem de stuuruitslag van de achterwielen automatisch aan de rijomstandigheden aan. 


Binnenaanzicht van de Audi RS e-tron GT, voorzien van twee zwartleren stoelen met een gewatteerd patroon, een middenconsole en groene accentverlichting, allemaal passend bij de prestaties van 1.000 pk.


Een strakke, grijze Audi RS e-tron GT geparkeerd op een moderne betonnen oprit, omgeven door groen en architectonische planten, met een modern huis op de achtergrond, dat zijn prestatiepotentieel van 1.000 pk laat zien.


Achteraanzicht van een groene Audi RS e-tron GT met de achterlichten, bumper en kentekenplaat, wat de indrukwekkende prestaties met 1.000 pk onder de motorkap benadrukt.


Een strakke zwarte Audi RS e-tron GT geparkeerd voor een modern, minimalistisch betonnen gebouw 's nachts, verlicht door een plafondlamp. Het indrukwekkende vermogen van 1.000 pk van de auto voegt een sfeer van brute kracht en verfijning toe aan het tafereel.


Een groene Audi RS e-tron GT sedan staat geparkeerd op een grasveld voor een modern betonnen gebouw, met bergen zichtbaar op de achtergrond, en toont zijn prestatievermogen met een indrukwekkend vermogen van 1.000 pk.


Groene Audi RS e-tron GT, met 1.000 pk, rijdend op een bochtige bergweg met heuvels en valleien op de achtergrond onder een bewolkte hemel.


Een strakke zwarte Audi RS e-tron GT, met een vermogen van 1.000 pk, rijdt over een bochtige weg omringd door bomen, vastgelegd vanuit een achterwaartse hoek tijdens zonsondergang.


Het interieur van de Audi RS e-tron GT is voorzien van zwartleren stoelen met rode stiksels, RS-logo op de hoofdsteunen en een middenconsole met moderne bedieningselementen. Deze auto beschikt over 1.000 pk en biedt een ongeëvenaarde prestatie-ervaring.


Een strakke grijze Audi RS e-tron GT-sportwagen, met een vermogen van 1.000 pk, staat geparkeerd op een lege weg met op de achtergrond de skyline van de stad en bergen onder een schemerige hemel.


Twee strakke, grijze Audi RS e-tron GT elektrische auto’s, die met 1.000 pk uitstekende prestaties leveren, staan geparkeerd op een vlakke ondergrond, met een stadsgezicht op de verre achtergrond.


Een Audi RS e-tron GT rijdt op een weg door een schilderachtig landschap met bomen en heuvels op de achtergrond en laat zijn indrukwekkende prestaties zien.


Van bovenaf gezien is een zilverkleurige Audi RS e-tron GT met schuifdak te zien, waarbij het strakke design en de getinte ruiten tegen een donkere achtergrond goed te zien zijn, wat de prestaties van 1.000 pk benadrukt.


Binnenaanzicht van de Audi RS e-tron GT, met zwart gestoffeerde stoelen met stiksel en een panoramisch schuifdak, wat zijn indrukwekkende prestaties en luxe illustreert.


Op een asfaltoppervlakte met verre stadsgebouwen en een kalme, bewolkte hemel op de achtergrond staat een strakke, zilverkleurige Audi RS e-tron GT sedan geparkeerd, die met zijn indrukwekkende vermogen van 1.000 pk een aura van prestatie uitstraalt.

Een zilveren Audi RS e-tron GT sportsedan, met een vermogen van bijna 1.000 pk, staat geparkeerd op een verhard oppervlak met een bergachtig landschap op de achtergrond onder een heldere hemel.