Autonieuws Elektrisch

Audi A6 Avant e-tron is een knappe verschijning

maart 17, 2022

Design

Kenmerkend voor de A6 Avant e-tron is de fraaie daklijn die licht afloopt. Met de wielen op de hoeken heeft de Avant weinig overhang, wat hem direct sportiever doet ogen. Hoewel Audi in het persbericht aangeeft dat het studiemodel direct herkenbaar is als elektrische auto, vinden wij juist van niet. Dat is positief.

Onderhuids ook dikke prima

De A6 Avant e-tron staat op het Premium Platform Electric-platform (PPE). Dat is een platform speciaal voor elektrische auto’s. Dat betekent dat de A6 vanaf nul is opgebouwd als EV en niet een omgebouwde ICE is, met betere rijeigenschappen tot gevolg. Qua afmetingen is de A6 Avant e-tron iets langer en breder dan de huidige A6.

Een ander voordeel van het PPE-platform is dat er ruimte is voor quattro vierwielaandrijving, waarbij de voor- en achteras beschikken over een eigen elektromotor. De basismodellen hebben enkel achterwielaandrijving. Een sprint van stilstand naar 100 km/u duurt in dat geval rond de 7 seconden. De high-performance modellen met quattro doen diezelfde sprint in minder dan vier seconden. Het studiemodel beschikt over een systeemvermogen van 350 kW, ofwel 476 pk en 800 Nm.

Audi A6 Avant e-tron concept

Lekker snel laden

Het PPE-platform biedt nog een ander voordeel en dat is de 800 Volt laadtechnologie, waarmee 270 kW laden mogelijk is. Met andere woorden: een laadsessie van 10 minuten bij een 270 kW-punt levert van actieradius van 300 kilometer op. Binnen 25 minuten is het accupakket van 5 naar 80% opgeladen. Een volle accu is goed voor een range tot wel 700 kilometer.

Lees ook: AUDI DIESELS DRAAIEN VOORTAAN OP FOSSIELVRIJE DIESEL EN STOTEN 95% MINDER CO2 UIT