Autonieuws

Amerikaanse staat Wyoming ziet EV’s liever verdwijnen, olie- en gasindustrie belangrijker

januari 17, 2023

Olie- en gasindustrie

Wyoming heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de olie- en gasindustrie. Dat heeft geresulteerd in volop werkgelegenheid, maar door de opkomst van EV’s rijden steeds minder mensen in auto’s met een benzinemotor. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Resolutie gepresenteerd

Op vrijdag 13 januari presenteerde Wyoming daarom een resolutie, getiteld ‘SJ0004 – Phasing out new electric vehicle sales by 2035.’ Vrij vertaald: ‘Uitfasering van de verkoop van nieuwe elektrische voertuigen tegen 2035′. De Amerikaanse staat poogt hiermee de verkoop van nieuwe elektrische auto’s zoveel mogelijk te beperken. De resolutie krijgt merkwaardig genoeg al steun van leden van het Wyoming House of Representatives en de Senaat.

Economisch gewin belangrijker dan verduurzaming

Of het verbod op EV’s ook gaat lukken, valt sterk te betwijfelen. In Wyoming wonen ongeveer 500.000 mensen. Daarmee is het een van de dunst bevolkte staten van de Verenigde Staten. Maar als het om olieproductie gaat, staat Wyoming op een achtste plaats. Economisch gewin en werkgelegenheid zijn volgens de staat belangrijker dan overstappen op elektrische aandrijving.

In Californië is het juist andersom: daar investeert de lokale overheid volop in duurzame energie en een degelijke laadinfrastructuur. Sterker nog: de verkoop van nieuwe auto’s met een benzinemotor is daar vanaf 2035 verboden. Nu is de vraag: wat is de betere keuze?

Bron: AD.nl