Autonieuws Autosport

Alpine komt met extra hardcore A110, special voor heuvelklim Pikes Peak

maart 8, 2023

Alpine en Pikes Peak International Hill Climb

De legendarische Pikes Peak International Hill Climb blijft een van de meest uitdagende evenementen ter wereld. Ruimte voor het maken van fouten is er niet, een leuk vooruitzicht dus voor Alpine. De heuvelklim is liefkozend bekend als ‘de race naar de wolken’. Het complete traject is 19,93 kilometer lang met in totaal 156 bochten. De start vindt plaats op een hoogte van 2.865 meter. De finish ligt 1.440 meter hoger.

Grote uitdaging

De heuvelklim is daarom een zware test voor de machine, het lichaam en de zenuwen. De wisselende luchtdruk heeft tijdens de klim een ​​grote invloed op het motorvermogen, terwijl de coureurs vaak te maken hebben met een bijzonder stoffige weg, wisselende weersomstandigheden, wisselende standen van de zon, blinde bochten en de altijd aanwezige dreiging van het ravijn. Kortom: sensatie genoeg. Onderstaande video van Sébastien Loeb in de Peugeot 208 T16 Pikes Peak zegt genoeg.

Alpine A110 GT4 Evo

Alpine verschijnt op 25 juni aan de start met een speciaal geprepareerde Alpine A110 GT4 Evo, bestuurd door Raphaël Astier: winnaar van de FIA R-GT Cup 2022 met een Alpine A110 Rally. De auto heeft uitgebreid ontwikkelingswerk ondergaan om deze iconische klim te kunnen doorstaan. Imposant is de forse dakvin.

Alpine A110 Pikes Peak