Autonieuws

Abarth aan de SUV? Jazeker! Dit is de Abarth Pulse

november 22, 2022

Nieuw tijdperk voor Abarth

Abarth begint aan een volledig nieuw tijdperk. De nieuwe, volledig elektrische Abarth 500e verrijkt het modellenaanbod en met de nieuwe Abarth Pulse betreedt het merk voor het eerst de Braziliaanse markt. Abarth timmert dus hard aan de weg om de voetafdruk op internationaal niveau te versterken. De Abarth Pulse moet daarbij helpen. Technische gegevens zijn nog niet bekend. We moeten het uitsluitend met foto’s doen. De marktintroductie van de Abarth Pulse vindt plaats in het vierde kwartaal van 2022.

Latijns-Amerikaanse markt

“De terugkeer van Abarth op de Latijns-Amerikaanse markt is een bron van grote trots voor ons. De Abarth Pulse is nog maar het begin en we willen de familie blijven vervolledigen. We kunnen niet blijer zijn met het positieve momentum dat in Latijns-Amerika werd gecreëerd, eerst door de Fiat Pulse en nu door de Abarth Pulse”, zegt Oliver Francois, Chief Executive Officer en Global Chief Marketing Officer voor Fiat & Abarth bij Stellantis.

De topman vervolgt: “We vieren een mijlpaal in de historie van Abarth: de Europese introductie van de eerste elektrische Abarth op basis van de nieuwe 500e en de introductie van het merk in Brazilië met de nieuwe Abarth Pulse. De nieuwe Abarth 500e is een van de spannendste introducties in de geschiedenis van het merk en een geweldige nieuwe toevoeging aan het modellenaanbod. Ik zie het graag als een familie, waarbij onze fans betrokken zijn bij iedere stap van de elektrificatie van het merk.”

Toekomstplannen

“Je vraagt je misschien af ‘waarom elektrisch?’,” vervolgt Francois. “Het antwoord is eigenlijk: prestaties. Bij alles wat Abarth aan de auto heeft veranderd, gaat het om de beste rijprestaties. Dat is precies zoals onze oprichter Carlo Abarth dat altijd deed. Vanuit dat oogpunt is eigenlijk niets veranderd. De nieuwe Abarth 500e biedt een betere acceleratie, betere rijeigenschappen en meer rijplezier. Zelfs het legendarische Abarth-geluid is behouden. Dat alles is ook onderdeel van de wereldwijde uitbreiding van Abarth. De nieuwe Abarth Pulse voor Brazilië is fase 1, daarna volgt fase 2, als we de nieuwe Abarth 500e ook buiten Europa introduceren, ook in Japan en Brazilië. Dat alles bij elkaar is wat wij ‘meer Abarth dan ooit’ noemen!”

Abarth en SUV’s

Abarth heeft al eerder een flirt gehad met een SUV. Destijds ging dat om de Fiat 500X. Er werd een prototype ontwikkeld, maar uiteindelijk is toch besloten om de auto niet in productie te nemen. De business case kwam niet rond. Maar hij bestaat dus wel: een Fiat 500X Abarth, maar die zal nooit de fabriekspoorten verlaten.