Achtergrond Lifestyle & Fun

30.000 mensen googelen maandelijks naar het automerk achter dit mysterieuze ‘KN-logo’  

december 8, 2022

Google

Vorige week publiceerde Google een jaaroverzicht van populaire zoekresultaten. Nederlanders zochten in 2022 vooral naar nieuws over de oorlog in Oekraïne en er werd ook flink gezocht naar ViaPlay, Testen voor Toegang en de betrokkenen van het The Voice of Holland-schandaal. Internationaal zoeken mensen naar hele andere dingen. Een relatief populaire zoekterm in 2022 die ons extra opviel is ‘KN Car’.   

KN auto

Van de ‘KN Car’ heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Wij ook niet. Dat komt omdat het niet bestaat. Waar mensen eigenlijk naar zoeken zijn de modellen van Kia. Het Koreaanse merk heeft namelijk zijn oude logo in 2021 ingewisseld voor een logo dat voor het ongetrainde oog sterk lijkt op de letters KN.

Populair

Aangezien Kia inmiddels een zeer populair merk is en er al talloze auto’s met de nieuwe designtaal én dus het nieuwe Kia-logo rondrijden, is het zoekverkeer voor het mysterieuze KN-logo volgens Google Trends het afgelopen jaar sterk toegenomen. Ook tikken mensen regelmatig de zoektermen “What is KN” en “KN Telluride” in bij Google.

Amerikanen

Volgens de gegevens van Google zijn het vooral Amerikanen, Canadezen en Australiërs die het nieuwe logo van Kia niet begrijpen. Ook in het Verenigd Koninkrijk snappen ze niet goed hoe je de letter N schrijft. Wereldwijd zoeken maandelijks zo’n 30.000 mensen naar ‘KN Car’. De Koreanen zullen hier niet wakker van liggen, aangezien ruim twee miljoen mensen maandelijks googelen naar de term ‘Kia’.

Waar staat het nieuwe Kia logo voor?

We begrijpen wel een beetje dat niet iedereen het nieuwe Kia-logo snapt. Zeker als je niets met auto’s hebt, is het wellicht wat verwarrend. Bovendien komen er momenteel veel nieuwe merken bij – vooral uit China – waardoor mensen in korte tijd geconfronteerd worden met nieuwe logo’s. Maar hoe zit het dan precies met dat nieuwe Kia-logo?

De verklaring voor de bijzondere ‘N’ in het logo – wat dus eigenlijk de letters I en A moet voorstellen – is dat het logo zo is ontwikkeld dat het lijkt op een geschreven handtekening. De naar boven reikende elementen van het logo belichamen volgens het merk de hoge ambities van Kia. Of zoals Ho Sung Song, President en CEO van Kia Motors Corporation, zegt over het logo: “Het nieuwe design van het Kia-logo staat voor onze toewijding om een icoon voor verandering en innovatie te worden. Het nieuwe logo straalt ons streven uit om klanten te blijven inspireren naarmate hun mobiliteitsbehoeften evolueren en is daarnaast voor ons team het gezicht van de gedurfde manier waarop we de uitdagingen binnen onze sector aangaan”. Die tekst vinden wij dan weer verwarrender dan het nieuwe logo zelf.